SI PO MBAN MOTI?
Pėrse s'ma shkruan ndonjė fjalė, Sa kohė qė shkrimin s'ta kam harruar? Pa dashuri, pa brengė, pa mall, Veē si ėshtė koha andej mė thuaj:
Vazhdon tė bjerė mėrzitshėm shiu, Apo ka nisur bora e parė? A bėn shumė ftohtė kur fryn veriu? ...
Po ato buzė, kush t'i puth, vallė?
LUTJE ZOTIT
Zot i Madh i Lavdėruar, Njė lutje dėgjoma mua! S'tė lyp gjė qė s'ka kjo botė, Veē dimrin ta bėsh tė ftohtė. S'mė mahnit bora e bardhė. S'mė dhimbsen arinjtė polarė. S'adhuroj kohėn e keqe. S'dua malet me qeleshe. Por kur vjen acar i ngrirė, Vajzat e buk'ra mbėrdhijnė. Sytė nė ngjyrėn e gėshtenjės, Nxihen, u bėhen tė errėt. Vishen me magji tė bukur. Mrekulli janė pėr t'i puthur...
Kaq ish' lutja ime e thjeshtė.
(Dreq, sa shumė po zgjat kjo vjeshtė!)
VAJZA QĖ MAGJEPSI DIELLIN
Ėndėrr tė bukur, a keni parė? Edhe mė bukur kam parė vėrtet: Njė vajzė hipur mbi njė kalė, Njė kohė tė largėt nė fushė tė shkret'.
Mbėrthyer gishtat kishte nė jele Me kėmbėt zbathur kalin shaluar. Nga sytė shpėrthenin shkėndia jete. Ah, veē ta shihnit kur u rrėzua!
Thashė se u vra. Thashė se s'do ngrihej. Thashė, zemėruar do mallkojė kalin. Thashė... , por gabova! Njė ēast magjie, Ajo ēapkėne mua mė fali.
Kalit i hipi si shtojzovallja. Me tė iu shkri, njėsh iu bė trupi. Mbi jele ranė krrelat e saja Me buzėt - gjak, kalin kur puthi.
Pėrhumbi dielli nė ata flokė Dhe unė i shtangur mbeta atje. I shkreti kalė, harroj tė zotnė. Pas saj tė dehur, rendnim tė tre.
Shkruar nga MakC, 2007.
|