tek nje peme nje rrjete peshkataresh mbush me pare qe varet por pak larg nga siperfaqja e tokes. nje i madh me ane te nje shkopit ku i vogli kacaviret mundohet ta ngjise drejt thesit me pare.
Ndoshta te duhet nje imazh qe ka lidhje me baletin meqense ky "komunikon" nepermjet gjuhes se trupit. Ndoshta ndonje vizatim i stilizuar i nje kercimtari, ndoshta nje siluete ala Matisse. Kerko ne google images: matisse dancers
Shume Danke Lojtar (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ne fakt deshiroj nje 'vizatim' qofte dhe nje viz e lakuar nga nje dore e lire, te jete individuale dhe ne ket' rast vec 'imja'.
Si puna e ksaj me pelqen, por me nje tjeter permbajtje emocionale.
Do nje vizatim (3-4-5 linja), apo vetem nje vize te lakuar? Abstract apo figuratif? Bardhe e zi, nje ngjyre, dy ngjyra? Vizatim virtual (kompjuteri) apo te vertete? Boje kine, akuarel, karbon, laps, etj.? Vertical, horizontal?
E veshtire kjo puna jote, dhe Pikason vete do e kishte von ne siklet.
Jep pak me shume detaje mbi projektin, per ēfare flet, sa i madh do jete vizatimi ne faqe, etj. Psh. jo ēdo lloj vizatimi mund te perdoret per nje karte vizite. Nje vizatim qe zvoglohet shume nuk ka te njejtin efekt si i madh. Duhet qe te kesh parasysh dhe nje gje, qe askush nuk eshte ne koken tate dhe do ngelesh e zhgenjyme nga rezultati. "Kush do m'i shkruje librat qe kam ne koke" - thoshte Getja.
Une shof tre rruge; mund t'i kesh mendu dhe vete: 1. Te gjesh diēka ne internet dhe t'a marresh pjeserisht (linjat qe te interesojne duke e fshire pjesen tjeter). Dhe pse s'eshte diēka e bere posaēerisht per ty, do te behet nga ky ndryshim. 2. T'ja komandosh vizatimin nje piktori puna e te cilit i korrespondon asaj qe ti kerkon. 3. T'ja besosh ket pune nje femije pa i dhene hollesira. Femijet jane piktoret abstrakte me te mire.
Dy linja me duhen ( ne kontekstin e dy njerezve, dy duarve, dy dy dy...)
Dy ditet e kalume kam nejt mbeshtet mbas nje peme me sy mbyll perball diellit, me del nje ngjyre e zjarrte e kuqe qe me pushtonte ne magjine e saj, dhe pastaj u krijuan dy linja vetvetiu ne mes kesaj ngjyre, keto dy linja ishin as te bardha as te verdha...nje nuanc e vecante qe perputhej ne zjarrin e te kuqes qe dhe tashme me duket sikur e kam brenda trupit tim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Hey Cuna, kam fshi disa programe nga pc ime, tashme pc s'ka ton(za) asht e 'vdekur'. nuk e ndreq dot, ose me sakt s'kam durim te gjej rrugen e riparimit.
me jep ndonjeri ndonje udhezues te shpejt? PC ime eshte hp. nese duhet dhe ndonje info jam dhe nje ore online.
Ska te beje hp-ja them une, kompjuteri mund te jete cfaredo po ty te kane ikur nga defaulti sounds-at e windowsit nqs ske vetem sounds, ose ndonje soft malinj qe ke patur ka cinstaluar dhe ndonje .dll a ndonje driver te audio hardware. Prape se prape mendoj qe eshte e zgjidhshme edhe pa germuar ne canten e disqeve per te gjetur cd e motherboardit them, futu njehere tek start - control panel - sound, speech and audio devices dhe shiko mos te ka vajtur pc ne gjendjen "no sounds". Ne mos tek My Computer beji Properties dhe shko tek Hardware - Device manager, nese ke ndonje x (iks) te kuq aty ne ndonje kategori te Sound, Video and game controllers atehere gjej cd e kartes se zerit shpejt e shpejt dhe instaloje. Mund ta gjesh dhe ne net driverin spefcifik te kartes tende...... :disko:
atehere kollaj....aty ku shikon dritaren "no sounds" ke nje ashensor ku mund te zbresesh ne "windows default" dhe beji apply !!! fet e fet... ste duhet cd jo.....mos e vrit mendjen :disko:
Do mundohem te bej diēka se s'lehen njerezit ne hall :nana:
:joo: Lojtar ? me jep nje kohe pritje bitte shume , se e kam nagel :hebe: (kush e din cfare den me than fjala nagel) e ka perdor gjyshi jem ikyt fjale (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
U mundova te beja diēka ne lidhje me personazhin qe kercente, por nderkohe ti ndrrove mendje. Kurse puna e dy linjave duhet ndjere siē e ndjen ti dhe kjo eshte e pamundur. Te jem i sinqerte, nuk e ndjej artin abstrakt (jo figurativ), detyra me tejkalon.
Ne fakt, proēedura normale per ilustrime eshte kjo: ilustruesi lexon tekstin qe duhet ilustruar, merr dijeni mbi llojin e letres ku do shtypet, permasat e faqes, vendin qe ka ne dispozicion, etj. etj. dhe pastaj ben diēka qe e ndjen, ose mendon se shkon me tekstin. Prandaj te kerkova informacione te shumta qe s'mi dhe.
Sidoqofte mendoj qe nje bashkepunim me cilesi nuk behet ne distance. Jo se s'dua te te ndihmoj por s'mundem. Gjerat "artistike" jane dhe me te veshtirat.