Fotot nuk postohen pa shkak. Kete ngulite.
Iris eshte nje vajze e re ne vit te 3 (me sa mbaj mend, sepse sme ka interesuar ndonjehere) dhe ka experimentuar ne shume fusha le te themi. Ka provuar te kendoje, dhe ka rezultuar qe kendon vertet bukur, kuptohet jo ne nivel profesionisti dhe aspak per qellim nxjerrjen e ndonje albumi. Ajo ka kenduar per dy vite me radhe ne Maratone (Konkurs aftesish i te rinjve) dhe ka marre dhe cmim madje. Me besoni, kur them une, qe une di musica m'intendo (ja futa mgja) eshte e talentuar. Ka provuar ne sfilim. Si cdo adoleshente qe enderron pasarelat dhe Irisi ka sfiluar jo vetem ne evenimente te ndryshme artistike por edhe ne ato pak miniprezantime veshjesh dhe artikujsh qe tashme kane hyre dhe te ne si evente (Kuptohet ne qendrat tregtare).....dmth me pak fjale eshte bere le te themi simboli ose imazhi i disa boutiqeve (dyqane veshjesh) jo me permasa gjigande kuptohet. Irisi kercen shume bukur ! Po po vec ta shihni, eshte nje quasi balerine e shkelqyer. Une rastis te shoh shpesh vajza qe kercejne, kendojne, sfilojne dhe kjo vajze me ka surprizuar vertet, per vete faktin sepse ska qene nje nga ato balerina qe fillojne kercimin (qofte dhe ate te valleve, dmth popullor) ne qendren kulturore te femijeve (qkf, shkurt) por thjesht beri si te thuash boom direkt ne skene. Ne nje bllok te bukur Iris shkruante gjera shume interesante, citate, skica, proza, copeza poezish..... kuptohet jo teresisht te krijuara prej saj, por kishte dhe pune te saja. Motren e saj ajo e zbukuron vete (perfshi veten), dmth ka dhunti parukerine. Se keni idene sesi edhe pse midis nje "cmire" shoqerore midis Misseve (ose dhe pseudo, sic i quajti M, secili ka mendimin e vet) merrej me floket dhe grimonte gocat ku te mundej. Zoteron anglishten, italishten. Eshte nxenese e shkelqyer.
Edhe pse ne titull te nje teme njeriu mundohet te thote disi qe nje artist mund te quhet dhe nje njeri i thjeshte me disa atribute qe vlejne te thekesohen, prap se prap ka njerez qe s'heqin dore nga kornizat dhe nga shabllon-iteti....... Une nuk e kam me te voglen ide se perse psh Rezarta Shkurta mund te quhet nje artiste e re dhe Iris (spo ja shkruaj mbiemrin) jo ????? Vetem dhe vetem se nuk e njihni ???? Apo doni te nxirrni ate testolinen testarde qe jeton me ju ????
eeehhhhhhhhh shqiptari ne fakt ne gen eshte thuajse i pandryshueshem............ le te behen me qindra testime mbi & me te, eshte e kote.
Kush deshiron akoma me shume info per kte gocen te me pm, pa nje pa dy. sepse Lorenc Oliveri thosh "Nese je nje artist duhet medoemos ta provosh qe je i tille"
Zog une per vete e konsideroj artiste te re vajzen, nuk di ju.... pse duhet te jemi elsa lila te gjithe ? pse anjeza shahini ? ata vetem dhe vetem kendojne ! aah se harrova dhe nje detaj "te rendesishem" : flasin italisht !
Mu me vjen keq per ate qe ne shekullin e 16 Giorgio Vasari (pipino) me art mbrojti idete: pikture, skulpture dhe arkitekture..... packa se me vone mori nje kuptim me te gjere ku perfshiu muziken, poezine etc....(ne fakt ne fakt kto hyjne te artet e bukura) (shek 18) A e di ti qe te besh qypa eshte art me vete ? Po te punosh metalin ? Po te thuresh ? Gjithcka e ka nje qellim ne fund
Nje shoku im eshte nje muzikant profesionist. Ai preferon te quhet muzikant xhazi, dhe me specifikisht ai luan ne bas. (kitare dhe double bass) (besoj e di se ceshte double bass-i ??) (po se dite pm me) Eshte vertet i talentuar dhe ne nje fare menyre eshte pikerisht kjo menyra qe ai ka zgjedhur te jetoje. A eshte ai artist apo jo, kjo nuk e shqeteson ate FARE. Ajo cka e shqeteson eshte te gjeturit pune ne profesionin e tij, dhe normalisht te paguhet per te.
Se u zgjata pak si shume......ne te majte eshte Iris, ne te djathte Zhaklina (xheku i therrasim) motra e saj (tashme ne universitet)
|