|
"Ciniku ėshtė dikush qė pasi ndjen aromėn e luleve, kėrkon ku gjėndet arkivoli"
- Net
|
Preja e njė martese tė lodhur |
|
|
|
26/10/2008 - 22:32
|
Fragmentar

|
Edmond Tupja ka thene per kete liber:
......nje liber i papritur, por qe, vagellimthi, e prisja prej kohesh; fale shtjellimit befasues te intriges e stilit te perkore, Rudina Xhunga e ben per vete lexuesin e djeshem me sinqeritetin e saj pa makijazh, plot nerv, gati agresiv; ajo sjell nje deshmi tjeter, origjinale, se letersia shqipe e ketij fillimshekulli po lakohet bukur edhe ne gjinine femerore..."
Une e kam lexuar ne fakt dhe them qe me te vertete ka nje stil shume interesant... por jo ndonje 'kryeveper' le ta pranojme.
|
|
|
|
|
26/10/2008 - 22:59
|

|
25.12. ? * Ora 13:14
I panjohuri- Pėrshėndetje! Dua te ta them qe ne nisje: nuk do tė takohemi sot, as nesėr, ndoshta asnjėherė. Por bėtė mirė qe komunikuam kaq idealisht, pasi gjetem te njeri-tjetri partnerin shpirtėror, qe nuk arritem siē deshem - ta benim real e fizik, pasi ti ishte tashmė "ti" dhe unė isha tashmė "unė"; te dy pasqyronim te kaluaren dhe te tashmen tonė me te tjerėt, ndaj nuk u kuptuam, nuk u besuam, nuk... Ky tip jam unė: inatcor si fėmijė, mendjemadh, qe dashuron me arsye e jo me ndjenjė, xheloz ne ekstrem, shkurt, burrė tipik shqiptar, sa modern ne dukje, aq arkaik ne thelb. Unė nuk arrita te te kuptoja e te te besoja se ti je vėrtetė e lirė dhe e disponueshme pėr t'iu kushtuar njė lidhjeje te re, jetėsore, pėr te cilėn unė ngulmova. Mė fal ne emėr te asaj qe ndiejme pėr njėri-tjetrin, ndonėse nuk me pe kurrė e unė kurrė nuk te preka. Me beso: te dua dhe do tė te dua gjithnjė, kije parasysh kėtė. Tė uroj te gjesh njė njeri shumė me njeri se unė, sepse e meriton. Dua tė jesh e lumtur nga ē'do tė te bėja unė! Paē fat!
Heshtje
- Shkruaj diēka, te lutem! - Falemnderit qe me do! Falemnderit qe te dua! - Mbase je e fyer, e zhgenjyer, por me kohe do tė te kaloje e do tė me kuptosh. Qofsh gjithnjė mirė dhe e mirė! Lamtumire!
*31.12.2002 Unė- Jo se ke qenė me mua ēdo edicion lajmesh, por sot qe nuk je fare, e ndiej fort. Me ty dhe pa ty iku dhe edicioni i fundit i lajmeve te kėtij viti. Iku dhe ky vit. Tani dua te dal nga kjo dhome grimi, ku jam mbyllur me celes qe prej njė cerek ore, te fshij pudren, rimelin, te kuqin e buzeve, te fshij lotet gjithashtu, te mbledh veten dhe te uroj pėr Vitin e Ri gjithkend qe me del pėrpara, pastaj te iki. Por nuk di pse duhet ta bėj. Dua te shtrihem kėtu e te me zere gjumi dhe te iki pasi te kenė ikur te gjithė, edhe roja e fundit, edhe qeni te dera, te gjithė, tė mos shoh e tė mos mė shohe njeri. Jam e derrmuar. Nuk di as vete pse ia them kėto njė celulari te mbyllur, qe nuk do tė hapet me pėr te me lexuar e shkruar, por duhet t'ia them dikujt. U bene shumė vjet, te rinj e te vjetėr, qe ikin pa me bėrė te lumtur! Mbase nuk ėshtė faji i tyre. Mbase e lumtur kam qenė vetėm atėherė kur nuk ia dija kuptimin fjalės. Atėherė isha e vogėl dhe thosha me ze te lartė nėpėr shtepi se i kisha kėrkuar Babavitit te me sillte njė cante doktoresh dhe naten e fundit, ndėrsa rregulloja bredhin, canta gjendej krejt papritur dhe shtėpia mbushej me klithma gezimi. Pastaj dilja me babin nėpėr qytet pėr tė parė bredhin e madh te qendres te zbukuruar dhe i vertitesha e i vertitesha mos gjeja ndonjė dhurate tjetėr. Ndoshta kjo duhet te jetė lumturia: tė kėrkosh pak e t'i gezohesh asaj qe te vjen, pa pyetur e pa dashur tė dish se kush ta sjell. Ndoshta! Ndoshta kur pret shumė, nuk merr asgjė. Dhe ca me keq akoma, madje me keqja e te keqijave, qenka kur nuk do, nuk pret, nuk kėrkon asgjė. Ja, si sonte! Sonte nuk dua, as pres gjė, madje as nuk di pse asgjene po e ndaj me ty!
*31.12.2002 *Ora 23:55
I panjohuri- Sapo e hapa celularin pėr te te uruar. Nuk doja ta mbyllja kėtė vit pa te thėnė asgjė. Ka qenė viti ynė.Por pashė se e kishe bėrė para meje. Sapo i lexova mesazhet qe me dėrgoje. Tė falenderoj, janė gjithnjė te mirepritura nga unė. Nuk te kam shkruar, pasi me dhe pėrshtypjen se ndiheshe hatermbetur me mua apo nga mostakimi ynė. Ne pamundesi pėr t'u lidhur ne jetė, parapelqeva te mbetesha njė mik i brendshem shpirtėror yti, si askush tjetėr, besoj. Me vjen keq qe ndihesh keq. Me ty! Unė- Falemnderit! Ishte njė dhurate qe nuk e prisja komunikimi i sotėm. Tė uroj njė vit te mbarė! - Edhe unė ty. Tė uroj 2003-shin, vitin e sfides sate. Paē fat dhe realizofsh dėshirat-endrra qe ke pėr te gjetur njeriun tėnd te jetės dhe u plotesofsh ne profesion, ashtu siē do tė doje! - Edhe ti, edhe ti! Po ta them sėrish: u gezova qe me ishte pranė sonte dhe me shkrove, por nuk mendoj se do tė na vleje e sherbeje te shkruhemi sėrish. Ndoshta sonte ishte hera e fundit. Lamtumire! - Lamtumire, zemėr!
JANAR 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
HESHTJE
|
|
|
|
|
26/10/2008 - 23:13
|

|
13.1.2003
I panjohuri-Si je?
Unė-Keq,pėr dreq!Ti nuk mund ta marrėsh me mend sa u drodha kur pashė sms-ne tėnd.Kam pritur qe nga 31-shi. Vete tė thashė tė mos shkruheshim me,por megjithatė prisja.
-Falemnderit pėr ndjenjen e shprehur pėr pritjen e gjatė dhe me ankth te sms-ve te mia!Edhe mua si ty mė ka ndodhur,packa se jam permbajtur.Jam frenuar,pasi ti 2003-shin do ta shfrytezosh pėr te finalizuar marredhenien premtuese te nisur me pare. -Falemnderit qe dole mbi vetepermbajtjen tėnde!E vetmja gjė qe dua te finalizoj kėtė vit,ėshtė takimi me ty. Dua te te takoj,miqesisht,ose detyrimisht,ose seriozisht,ose si tė duash ti.Por unė dua te te takoj.Ti si thua? -Miq ke,te dashur ke,mua pėr se me do?Unė do tė takoj nėse nuk do tė kisha shprehur ndjenjen,e cila mbeti aty ku nisi.Atėherė,pse me propzon te takohemi? -Pyetja nuk shtrohet pse dua te te takoj,por pse do ti.Ėshtė kaq normale ajo qe te kerkoj.Ēfarė te pengon ty?Nuk kerkoj impenjim,vetėm te te njoh dhe tė flas me ty njė pasdite.Nuk arrin ta kuptosh se dua te te njoh? -Tė kuptoj,por nuk te jap te drejtė.Edhe diēka:ti ke folur me te pėr sms-te tona dhe kjo edhe njė tjetėr arsye qe me detyron te tė mos takoj. -Po me thua se kam folur me te pėr sms-te tona?Dhe nėse e kam bėrė,c'problem perben kjo pėr ty? -Tani asnjė problem,por vetėm se nuk ke qenė e sinqertė me mua kur me thoshe se ishe ndare.Fale arsyes,nuk gabova.- Pse bėjmė lodra fjalesh? Ti pranon se je frenuar te me shkruash, domethėnė do tė doje. Atėherė, ti do tė me takosh, thjesht vetefrenohesh. Kam te drejtė? Ti do tė me takosh? - Nėse do tė ishe e lirė. Ti je pėr marredhenie paralele, unė jo. Ndaj s'ka kuptim te te takoj. Dhe vetepermbahem. E qartė besoj? - Unė nuk genjeva. Isha dhe jam ndare prej tij, ne gjithė kuptimin e fjalės "ndarje". - Nuk ia vlen tė merremi me kėtė, por te kujtoj se vete ke thėnė se mbetet miku yt; aq mik, sa i flet dhe pėr sms-te tona etj., etj. - A mund ta di se si mund tė bindesh ti? Ēfarė te bėj qe te te bind se unė me kėtė njeri nuk takohem me, fare, nuk kam marredhenie/ - Asgje, kur nuk mundem me gjithė ato mesazhe, nuk mund te besoj ne sinqeritetin tėnd. Ti me dashje kapercen gjithēka qe nuk te intereson.
*14.01.2003
Unė- Miremengjes! E mbylle dje pa e mbyllur. I panjohuri- E mbylla sepse me merziti qėndrimi yt i skajshėm. Anashkalon thelbin e sms-ve te mia, duke penguar komunikimin qe kėrkon. - Unė nuk kerkoj komunikim, kerkoj takim. Unė dua te te takoj ty, dua te te takoj. Ndoshta tani, ose nesėr, ose pasneser. Kur tė duash. - Pse, qe te me njohe edhe i dashuri yt? Kėshtu qe vazhdojme komunikimin, por pa me bėrė presion pėr t'u takuar. - Nuk e di ne ia vlen ta nisim komunikimin nga e para. Qėllimi i gjitheckaje ishte te te takoja me 25 dhjetor. Nuk e bėtė. Kam qenė keq, sidomos pas sms-ve te 25-s dhe 31-shit. Vendosa tė mos komunikonim me. Por nuk e permbaj dot veten. Tani kam te njėjtėn kenaqesi si vjet, qe s'di ku do tė me ēoje. Ti nuk do tė me takosh dhe unė nuk di si te te bėj te vendosesh. Sms-te nuk mjaftojnė pėr t'u sqaruar dhe nuk do tė na ēojnė asgjekundi, as mua, as ty. Nuk di ēfarė po me ndodhė. Jam rremuje, mė pak fjale: kėnaqem kur mė shkruan, por kam frikė. - Mos ki frikė te me pėrgjigjesh. Luhatjet e tua me largojne. Nuk jam unė pasiguria, por ti. - Jo, nuk jam e pasigurt. Jam shumė e sigurt se e vetmja gjė qe dua, ėshtė te te takoj. Po pres qe ti te sqarosh pasigurite e tua. Do ta besh? Unė nuk dua te nis e t'i tregoj historite nga e para. Jam krejt e sinqertė ne gjėrat qe te kam thėnė dhe te them. Dua te te takoj, te te njoh. Ėshtė krim? Rrime njė pasdite bashke, flasim. Flasim sėrish. Takohemi te nesėrmen dhe flasim. Nėse nuk ecėn, nuk flasim. E di si sillesh ti? Sikur, po tė takohemi, do tė te ēoj pėr dorė ne kishe. Jo, o njeri, do tė takohemi, do tė hame ose jo dreke bashke, do tė flasim dhe kaq. Mos u tremb. - Falemnderit qe me jep zemėr mua frikacakut! Nuk je pėr mua grua e tmerrshme, por heperhe nuk je ne te njėjtėn gjatesi vale me mua. Ia lemė komunikimit me sms ose kohės. Zgjidh ti. - Unė te kam zgjedhur. Dhe nuk besoj se do tė me kesh edhe pėr shumė kohe peng. - Vazhdo, duke te uruar qe te besh zgjidhjen me te mirė pėr vete, jashtė meje. Unė s'mbaj njeri peng. - Por po me mban mua peng! Me tako, pastaj te tjerat ia lemė kohės, arsyes. Nuk kemi si te komunikojme ne kushte te pabarabarta. Nuk ėshtė e ndershme.
*15.01.2003
Unė- E nderpreve sėrish dje komunikimin. I panjohuri- As ti nuk m'u duke se ishe gati te vazhdoje. Mu duk se ishe e zėnė. Nuk dua te te ve ne pozite te vėshtirė qe te komunikosh me mua kur je e angazhuar, por dhe nuk me pėlqen te nisesh kur lirohesh nga... - Kontrollo parandjenjen. Unė jam e lirė pa fund te te shkruaj. Nėse e bėj rrallė, kjo ndodh ngase kemi njė komunikim ende te pastabilizuar, jo pse nuk dua, as se jam e zėnė me...
HESHTJE
*15.01.2003 *Ora 24:00
Unė- Po tė them nate, edhe pse e ke mbyllur celularin dhe nuk do tė ma kthesh pėrshėndetjen. Ēfarė nuk po shkon? Na kishte marrė malli te dy pėr te folur dhe nuk flasim. Ē'do tė bėjmė? Tani e kam mėsuar: ty ėshtė e kotė te te imponohesh, maksimumi mund te te prek, por nė fund bėn siē do vete. Ndaj, te lutem, m'u pergjigj kur te hapesh celularin, te lutem. Ē'do tė besh? E nise, e mbylle, e rrifillove (ndoshta). Po tani?
.
|
|
|
|
|
27/10/2008 - 15:24
|
Kėndvėshtrims

|
Me pelqen menyra se si autorja ka dashur te tregoje qe nje ish-lidhje nuk perfundon lehte sado qe ti perpiqesh ta bindesh veten me arsyetime te drejta.
|
|
|
|
|
28/10/2008 - 22:56
|

|
16.01.2003
I panjohuri- Miremengjes! Sapo u zgjova. Mbreme jam kthyer vonė. Kėtė fillim viti jam i zėnė me lidhje kontratash. Ndoshta bashke duhet te bėjmė "kontraten e komunikimit". Unė- Miremengjes! Nga mesazhi yt u zgjova. Kėtė vit e kam nisur me shumė gjume. Dakord pėr kontraten e komunikimit. Vetėm ma shpjego. - Pika kryesore: pa hatermbetje ne ēdo rrethanė. Shkruhemi vetėm pėr tema qe te dy duam t'i diskutojmė. Ndryshe e nderpresim pa te drejtė rifillimi. Dakord? - Kur nenshkruan njė kontrate, percakton kohėn. Vendos njė date-kufi pėr takimin. Ai ėshtė qėllimi, te paktėn pėr mua. - Do te ishte paravendosje, qe do tė na detyronte te ishim ne pritje te tij, ndėrkohė qe takimi mund tė vijė natyrshem, shumė me pare. Ndėrkaq ti je e lirė dhe pa asnjė detyrim ndaj meje. Kjo deri ditėn qe do tė takohemi. Mandej lidhja jonė varet vetėm nga ti. Kjo do tė thotė se, nė rast se te takoj, unė jam i bindur dhe pastaj mbetet tė bindesh ti se unė vlej pėr ty po aq sa ti pėr mua. Tė ndihmojme njėri-tjetrin me sinqeritet pėr tė ardhmėn tonė. - Nuk di sa do tė mund te tė vij ne ndihmė ty dhe vetes. Duhet te me kuptosh. Jam unė ajo qe ecėn ne errėsirė, dhe ti nuk me jep asnjė dorė. - Je shumė e ngutur, e di kėtė? - Po nguti nuk ėshtė faj, ėshtė dėshirė. - Ah, ti po qe e ēon gjuhėn ku te dhemb dhėmbi dhe i stis fjalėt si te te interesojne. - Nuk do tė te shkruaj pėr ca kohe, pasi do tė jem ne njė varrim. - Besoj e shpike kėtė. - Jo, jo, vėrtetė, varroset vellai i vogėl i njė mikut tim. Vdiq rastesisht. Rastesia ėshtė fatale, tė merr e te jep gjėra qe kurrė s'i kishe menduar. - M'u bėrė si mesuese tani! Ik ku ke pėr te vajtur dhe mė shkruaj sapo tė mbarosh. - Mirė. - Je e mirė. Sikur te ishim takuar dhe miqesuar me pare! Sa bukur! Sa larg! Sa keq qe jemi marrė me te tjerė! Tani do tė flisnim pėr problemet e fėmijėve tanė e nuk do tė benim vete si fėmijė. Ik tani, shkruhemi me vonė.
16.01.2003 *Ora 18:00
Unė- Mbarova, jam e lirė tani. Po ti? I panjohuri- Edhe unė mbarova pa mbaruar pune. Pse ėshtė e vėshtirė pėr ata qe duhen te sillen siē ua do shpirti, pa gerveret e tipit/ - Ėshtė e vėshtirė, sepse ata qe duhen nuk janė indiferente ndaj njeri-tjetrit. Grinden ne kerkim te komunikimit te pėrkryer. Nuk ėshtė gjė e mirė, por shumė me e mirė sesa ata qe nuk duhen, qe as flasin, as kėrkojnė, as japin, as marrin, e kėshtu qe nuk kanė pse grinden. Nuk ke pare cifte ne bare, restorante qe pėrtojnė dhe te shihen ne sy? Shkembejne fjale vetėm pėr te kėrkuar vajin a kripen. Mendo c'ndodh me ta ne shtepi a shtrat! Ndėrsa kjo qe na ndodh neve, ka te beje me mėnyrėn qe kemi zgjedhur pėr te komunikuar. Kjo na e veshtireson edhe me shumė lidhjen. Ti nuk me beson, por do tė ishte me e lehtė sikur te njiheshim te dy. Unė nuk do tė isha kaq nervoze dhe e ngucur. Pa dyshim do tė toleroja me tepėr. Edhe ti, pse jo? - Do te doja te dija si e vlerėson ti veten dhe partnerin: sa e do, pse e do, sa e toleron, sa kėrkon te te toleroj? - Kėto janė gjėra me te ndier, jo me te shpjeguar. Unė ne pėrgjithėsi jam njeri i ftohte, dua pak njerėz, por me gjithė shpirt. Zhytem ne dashuri, aq sa nuk pyes pėr arsyet. Toleroj. Ne pėrgjithėsi nuk me bėjnė pėrshtypje gjėrat e vogla, por as te medhate. D.m.th jam njė cike kot. Merzitem shumė, por nuk largohem pa gjetur pse u merzita. U shkoj pse-ve deri nė fund, dhe kur kam mbaruar sė foluri, mė ka ikur merzia. Tė nesėrmen nuk mė kujtohet aq qe bėra fjale. Nuk di te te them me shumė. Po ti? - Unė jam ndryshe. Dua shumė, por nuk fal. Unė nuk ia fal vetes te takoj njė femėr, edhe pse e dua, pa u bindur se ajo nuk e do me atė qe ka dashur. Aq me tepėr qe... - Qe? - Qe unė e njoh atė. Ėshtė rregull mes meshkujsh qe tė mos ngaterrohen me te dashurat e atyre qe njohin. - Oh, prandaj ne Tiranė te gjithė shkojnė me tė gjitha?! - Ah, fillove ti me pėrgjithėsime?! Nuk mė duhet fare c'bėjnė te gjithė e tė gjitha ne Tiranė. Me duhesh ti dhe unė. Dhe ai mė intereson, kuptohet. - Si e ke emrin? - Do ta mesosh edhe emrin, po kur te vendosim te takohemi. - Unė kam vendosur. Ti po humbet kohe. - Nuk e quaj kohe te humbur, pėrkundrazi. Nėse pėr ty ėshtė e tillė, e nderpresim komunikimin, ia lemė kohės. - Nuk dua te me kercenosh sa here te kerkoj te takohemi. Ti e di qe tashmė u jam nėnshtruar kushteve te tua, por nuk parandiej asgjė te mirė. Unė njerėzitė i ndaj ne ata qe i njoh, nuk i njoh, i dua, nuk i dua, u besoj, nuk u besoj. Ku te te fus ty? Nuk te njoh. Emrin ne celular ta kam shėnuar "I panjohur". Njė here ne dy sms me kap paniku mos je grua apo mos e bėn kėtė komunikim pėr llogari te tjeterkujt. Por vazhdoj. E di pse? Sepse e vetmja gjė qe kėrkova ne kishe pėr Krishtlindje, isha te te takoja ty. Me beso me intuite. Do tė vijė koha qe do tė me njohėsh e do tė me besosh me logjike.
Heshtje
- Nuk do tė me thuash asgjė? Ti ma njeh ankthin kur vonon ēdo sms e jotja. Ndoshta je i zėnė, por mua me duket se thashė diēka qe te preku dhe ti reason duke heshtur.... - Vertete me mendon here grua, here detektiv, here ku e di unė ēfarė dhe prapė me kėrkon? Cuditem me kėtė spekter ankth-dėshirė qe perjeton! Me vjen shumė keq. Mė fal. Mė duhet ta zgjidh. Do te mendoj se si. Nesėr te jap pėrgjigje. Pėr sot me mirė ta mbyllim. Nuk duroj dot te me perfytyrosh dhe shperfytyrosh deri ne grua! Diēka ende te mundon. - Po i mendoj tė gjitha, por ėshtė me e fortė dėshira pėr te vazhduar. Nuk ka nevojė te me kerkosh falje. Mjafton te me takosh sa me shpejt. - E vleresoj si ndjenjen, ashtu edhe ankthin. Por dije se unė jo rrallė mendoj qe ti luan me mua, madje bashke me te. Ndaj jam i kujdesshem te shmang ēdo konflikt. - Ai pėr ne s'di pothuajse asgjė. Kaq te poshtėėr me di mua, sa te luaj kėshtu me ty dhe veten?
- Di se nga dashuria edhe njeriu me i mirė bėn ēdo gjė. Nejse, naten!
- Natėn! Natėn! Me beso njė here mua dhe do tė besoj pafund.
|
|
|
|
|
28/10/2008 - 23:06
|

|
17.01.2003 *Ora 07:20
I panjohuri- Miremengjes! Tė zgjova? Mė fal. Unė- Jo, s'ka gjė. Me bėn mirė te zgjohem herėt, Po ti, pse kaq me ngut sot? - Ne shtrat jam akoma. Doja te dija ne kishte fjetur mirė. Unė do tė cohem tani dhe do tė mbaroj ca pune, qe tė flasim nga 12-a. Mirė? - Mirė. Dite te mbarė!
ORA 12:30
Unė-Mirė te shkojnė punėt?Kur te lirohesh,kujtohu pėr mua. -I panjohuri-Pothuajse mbarova.Nėse je e lirė,fillojme. -E lirė jam,ne kuptimin qe nuk kam pune.Nėse do tė mbarosh gjėrat e tua,shkruhemi pasdite;nėse ke mbaruar fillojme qe tani.Por nėse ke marrė njė vendim,jam ne ankth ta lexoj.Mbreme kam fjetur keq.Me dukej sikur do tė ndodhte diēka sot. -Asnje vendim pėr te qenė ne ankth,veē do tė flasim troē.Fillo ti e para.Ēfarė ke ne adresen time.Pyetme qe te pėrgjigjem. -Nuk kam ndonjė gjė pr te te pyetur.Ti e di qe unė kam vetėm njė dėshirė dhe kėrkesė:te te takoj. -Po filloj unė,atėherė.Nėse nuk do,s'te pėlqen apo dyshon tek unė,ma thuaj se nuk pėrgjigjesh.Por te lutem,nėse vendos te pėrgjigjesh,beje sinqerisht,se me pas do tė vuajme te dy;madje qysh ne takimin e pare.Unė dua te saktesoj ato qe kam mėsuar pėr lidhjen qe ti ke pasur e qe edhe tani disi e vazhdon. -Po,dakord jam.Do te pėrgjigjem sinqerisht,duke pasur besim se,takohemi apo jo,kėto do tė mbeten mes nesh.Pyet hapur,te te pėrgjigjem hapur. -Falemnderit,pasi e kuptoj pozicionin tėnd te vėshtirė.Por edhe mua duhet te me kuptosh pse ngul kėmbė ne kėtė teme:nuk dua ta ndertoj marredhenien time mbi njė te ngritur me pare nga dikush qe ti e ke dashur vėrtetė shumė...Por kjo tregon force karakteri.Ėshtė pėr t'u pasur zili.Nuk di ne do ta kem edhe unė fatin e tij... -Pyetme,pra! -Pse e nise atė lidhje?Ti e dije se ai ishte i martuar dhe sidomos pse e bėrė publike? -Ishim miq prej vitesh.Nuk ishte miku im me i ngushtė,as nder me te afert,por kam ndare me te disa ēaste te deshperuara.Ndoshta pėr rastesi,e takoja ne ditė te keqija pėr mua,ose mbase dhe e kerkoja ne ditė te tilla,sepse ai me jepte siguri.Mbaj mend si tani njė ēast kur po ecja me te buzė Lanes.Ishe si e renduar prej njė problemi,pėr te cilin nuk doja t'i hapesha askujt dhe ndėrsa ecja krah tij,ndjeva se mund te mbeshtetesha tek ai.Kam pėrshtypjen se ajo sekonde,ai ēast ecjeje me te permblodhi gjithė ndryshimin mes miqesise dhe dashurisė.A nuk thonė se i ndan fare pak gjė?E kapercen pa e kuptuar.Me pas,duke punuar bahske,dilnim pa problem ne publik.Derisa lidhja jonė u mesua dhe unė nisa te rezervohesha.Kjo bėn qe ne njėfarė mėnyrė tė mos shijoja kurrė te qenet ēift.Aq sa me kapnin denesat tek vezhgoja makinat mbushur me cifte,qe dyndeshin ne Durrės.Me ngushellonte vetėm fakti se te gjithė e kishin njė problem.E kush nuk ka?Unė,pėr shembull,problemin me tė madh kisha te dielat bosh.Ne Korce,njė ditė gjeta njė ikone "Shen e Diela".Nuk di te te them sa e perulur u ndieva para saj.U mbusha me mornica qe nuk i kam provuar as kur i putha doren Papes.E kam prekur ikonen pėr minuta te tera,duke u lutur pa ze te me falte ca te diela pėr t'i shijuar jo vetėm me gjume.Nėse te duket se nuk u pėrgjigjja,thuama.E di qe s'te pėlqejnė ato qe shkruaj,po kjo ėshtė e keqja e se vėrtetės:kėrkohet,por s'durohet. -Perjgigja ishte e sinqertė.Pra,nisi siē e nis shumica. Por u be serioze,premtuese;perspektiva,dėshira pėr fėmijė,premtimet pėr ndarje,bashkejetesa etj. -Nuk di si e ke vazhdimin,por ne nuk kemi bashkejetuar. -A ėshtė e vėrtetė se te ka share rėndė pas njė incidenti pak a shumė publik qe i krijove?Interesohem pėr tolerancen tėnde ndaj tij. -Ti e di vete ku do tė dalėsh,por nuk ke pėr te mėsuar shumė pėr mua duke u nisur nga marredhenia ume e shkuar.Ėshtė si te ndaloja unė tek ish-historia jote pėr te mėsuar so do tė reagoje me mua njė te ardhme.Por do tė ishte gabim dhe nuk e bėj.Nesje.Ėshtė e vėrtetė,unė krijova njė incident pak a shumė publik,qe,meqė me pyete,duhesh ta dish ēfarė ishte.Ai bėri sherr,Pastaj nuk folėm me.Unė pothuaj nuk shkoja ne pune.Vetėm dobesohesha,aq sa,kur erdha ne pune sėrish,nuk njihesha.Ato kohe i kaloja ose ne banjen e shtepise duke fshirė pasqyren nga avujt e loteve,ose ulur mbi tavolinen e punės duke pare nga dritarja gjithė makinat qe kalonin. Derisa njė ditė ndaloi makina e tij.Me kerkoi falje. -Dhe ti e fale?D.m.th.ti e toleron,edhe pse te fyen rėndė.Pse valle kjo tolerance?Vetėm pse ai te do?
|
|
|
|
|
28/10/2008 - 23:25
|

|
- Jo vetėm sepse unė e doja. Tė duash, pėr mua do tė thotė tė duash pa kushte, tė duash edhe kur tjetri nuk te do; tė duash, pėr mua ėshtė te mbyllesh sytė, sepse, po i hape, i pe tė gjitha, dhe kjo nuk ėshtė ndjenjė, ėshtė arsyetim, qe vetėm me ndjenjen nuk ka lidhje. Lere pastaj fjala "falje" nuk hyn fare kėtu! Unė nuk e takova; gjatė atyre ditėve ndieja ankth nėpėr zyre, nuk isha mirė. Sa here me kapte njė ankth i tillė, e disa se ai kishte shkuar ne shtepine qe kishte ne fshat, por ato kohe e dija se e kishte shitur. Derisa me ra celulari. "Ku je, o njeri?!" - " Jam ne spital. Jam shtruar, jam keq. Jam si "Paula" jote tani. Po doja ta thosha. Dua qe tė dish se tani qe ti nuk je me mua, as ne nuk dua te jem me veten. Dua qe ta dish." Kaq tha dhe e mbylli. Permendi "Paulen", librin e Izabele Alendes, qe unė ia kisha treguar faqe pėr faqe njė mbrėmje ne Dhermi dhe ai me pas mė tha se atė nate kishte rėnė ne dashuri me mua, atė ēast kur tregoja sikur ta kisha jetuar komen e Paules. Nuk me genjente, duhej te ishte vėrtetė sėmurė. Nuk kishte pse ta shpikte. Por nuk mė tha ne cilin spital. Celulari i tij ishte i mbyllur. Nuk di te ta them saktesisht ēfarė bėra atė nate, por e gjeta spitalin. E gjeta dhomen. Ishin te dy. Gruaja flinte ne shtratin pėrballė. Dhe ai i kishte sytė mbyllur. Unė ndalova vetėm njė ēast. Njė ēast te shkurter. Shumė. Kohe me pas mė tha se ai ēast e kishte mbajtur ne jetė, ndėrsa temperatura nuk i zbriste dhe mjeket nuk ia zbulonin dot virusin. "Ne fillim ndjeva parfumin, - mė tha, - pastaj hapa sytė dhe te pashė qe qaje. Pra, me doje akoma. Dhe unė te doja shumė." M'i tregoi tė gjitha ne njė dhome hoteli njė ditė pasi kishte dalė nga spitali. Atė ditė, kur unė ngashereja qe e shtrengoja sėrish, ndėrsa ai me pushte balluket e lagura. Dhe nuk e lashe dot. Nuk e lashe mes lotesh, as ne Shen Valentinet e pafestuar, as ne Vitet e Rinj te telefonave frikacake, as, as... E lashe pak nga pak. Perdite e nga njė cike. - Cila qe arsyeja e ktheses sate te vonuar? - U tremba. Nuk me mjaftonte me familja iluzive. Por pikėn e fundit ne kupe e hodhi sėmundja e se shoqes. Ajo u semur krejt papritur nga diēka e keqe. Ndoshta ajo e genjeu atė, ndoshta ai mua, ndoshta ajo shkonte ne palester dhe u tret aq papritur, por mua me kapi ngerci i vdekjes. Sikur ajo te vdiste pėr fajin tim? Do ta bėja realitet familjen qe kerkoja, por me hijen e njė vdekjeje mbi mbulesen e bukes, mbi carcafet e dhomes se gjumit, mbi librat dhe ushqimet. Do te ishim prapė tre ne njė shtepi. Nuk ia thashė, por ndėrsa ai nisi t'i perkushtohej me tepėr familjes se lėnė shumė kohe pas dote, unė i largohesha ngadalė, ngadalė. - Nuk te duket se u pėrdore prej tij? Ti e doje. E tolerove pėr moshen, tipin, mungesen e veprimit dhe te burrerise pėr t'ia thėnė familjes ndjenjen qe kishte dhe jetėn qe donte te ndertonte me ty. Po ai c'bėri pėr ty? - Ma kanė thėnė gjithė miqte e mi kėtė, me mirė te them ish-miqte, pasi nisa te pertoja t'i frekuentoja, ngaqė ma perseritnin shpesh padobine e kėsaj lidhjeje. Do te doja tė mos ishte kėshtu. - Po planet e tij pėr te ndjenjur bashke sa reale te dukeshin dhe kur nise t'i shihje me dyshim? - Tė jem e sinqertė, unė ende mendoj se ai donte te ndertonim njė jetė te perbashket. Por ndoshta kėshtu ndodh ne gjithė marrėdhėniet me burra te martuar. Nuk e di, nuk kam pasur pervoja te ngjashme dhe nuk para kam pyetur. Me janė dukur vulgare femrat qe frekuentonin njė burrė qe kishte grua. Me krijonin bezdi, kur e hapnin gojen vetėm pėr t'u ankuar. I mbaja larg. Vetja me dukej ndryshe. Edhe pse unė kam qenė njera prej tyre. - Po ai kush ishte, njeri prej tyre? - Me dukej vetja njė mundėsi e dytė pėr te. Njė jetė e dytė. Kur nisi te bėnte plane si do tė ndahej, mbaj mend se as e sforcoja, as e nxitja. I kėrkova vetėm t'i bėnte gjėrat sepse donte dhe jo se duhej. Madje, mė kujtohet se njė nate erdhi nė shtepine time pėr te me thėnė se kishte ikur pergjithnje , se do tė jetonim bashke, se do tė ndahej. Piu dhe fjeti. Ndėrsa e kishte zėnė gjumi, e kundroja tė kishte marrė pjesen me te madhe te shtratit, te carcafeve, te jastekut. U ēova me gjunje dhe me kapi njė plogeshti e pashpjegueshme. Doja te zgjoja, ta pyesja, te flisnim se ē'do tė bėhej me ne, si do tė ndahej, ku do tė jetonim, kush do tė gatuante, kush do tė bėnte pazarin, a do tė merzitej ai kur unė te vija pa humor ne shtepi, a do tė nxehej nėse mbaja ndezur abazhurin e dhomes pėr njė kohe te gjatė, a do tė... Kisha njė mijė e njė pyetje pėr njeriun aq afėr meje, qe flinte, dhe nuk dija ne po enderronte pėr mua apo pėr shtratin bosh ne shtepine qe kishte lėnė. Por gjėrat rrodhen keq te nesėrmen, te pasnesermen edhe me keq. Dhe ja ku jam. Por nuk jam penduar qe u ndamė. - Qe u ndate? Duhej te ishe penduar qe e nise dhe e vazhdove aq gjatė, aq pafund, aq pa te ardhme marredhenien me te. - Ndoshta. Por c'vlerė ka te pendohesh? Rendėsi ka te vazhdosh. Unė nuk vazhdova dot. U gjenda kaq e painteresuar kur iu ktheva pėrsėri botės rreth meje. - Po ai ēfarė thotė tani pėr te shkuaren, te tashmen, tė ardhmėn e marredhenies suaj? - Ne kemi mbetur pranė edhe pas ndarjes. Edhe pse jemi takuar pėrherė e me rrallė. - E zėmė se ka mbaruar pėr te dy. Pėr ēfarė te vjen keq nga kjo histori? Pėr ēfarė e fajeson veten? - Tė jem e sinqertė, shpesh pyes veten: "Mos do tė ishte me mirė qe kėta katėr vjet t'i kisha jetuar me katėr njerėz te ndryshėm, te kisha pasur katėr njohje, katėr prova, katėr pervoja, pra te isha njera prej atyre qe kalojne nga njė marredhenie ne njė tjetėr pe e vrarė mendjen para gjumit e ne gjume, nė vend te harxhoja aq vjet, aq endrra, aq ankthe pėr te krijuar njė marredhenie normale?" Dhe ne tė gjitha rastet do tė zgjidhja atė qe zgjodha. Nuk e fajsoj shumė veten. Kėshtu ndjeva, kėshtu bėra. Gabova? Zoti me ndjefte! Besoj se gjeja e dytė qe do t'i mesoj vajzes sime pasi t'i mekoj bindjen se dashuria vlen, ėshtė tė mos e ēoje kurrė dem. Unė e provova. E dėrgova dem ne njė marredhenie prej rere. M'u rrezua para syve. - Po me thua se tashmė ka mbaruar gjithēka mesh jush, madje as nuk takoheni. Si mundesh ta besosh edhe vete kėtė qe thua, kur akoma e tregon me ngjyra ish-lidhjen tėnde? Ti e do akoma. - A ke dashur ndonjėherė? - Po, ndaj dhe nuk kuptoj si mundesh ti tė mos e duash me. - Nuk di ne do tė ishe kaq i prerė ne pėrgjigje, nėse unė pėr gjashtė ore do tė te pyesja siē bėn ti. Jo, i dashur, unė e kam dashur njeriun i cili duhet ta kėtė kapur lemza tani. E kam dashur rastesisht, pastaj gabimisht, pastaj seriozisht. Por nuk e dua me. Edhe dashuria e ka njė fund. - Jo, njė dashuri nuk ka fund, ka rrethana qe te detyrojne tė besosh se ka marrė fund. - Si tė duash ti. Por dashuria jote e pati njė fund, imja gjitheashtu, e ēdo cifti po se po. Arsyet pse dy njerėz qendrojne gjithmonė bashke, janė pėrtej dashurisė pėr te cilėn po flasim, dhe unė nuk i njoh akoma. - Si e kupton ti se do apo nuk do me, as unė nuk di ta kuptoj. Ma shpjego, te lutem. - Po, por mos mė thuaj pastaj se jam bėrė zyre folklori, siē e ke zakon, kur shpik ndonjė krahasim. Ndjenja se je ne dashuri me dike ėshtė si ndjenja qe te fal njė veshje. Njė rrobe elegante te bėn te percjellesh klas, seksualitet, sharme, miresjellje, te be te ndihesh e bukur, e dėshiruar. Njė pale xhinse e njė bluze e gjerė sipėr te bėjnė te ndihesh sportive, por te veshura ne njė feste te bėjnė te ndihesh keq, mandej pavemendja e te tjerėve te bėn agresive dhe te paedukate. Kėshtu ndodh dhe me njeriun qe do. Kur ti e do, ai gjitheashtu, ti e ndien se cliron frymemarrje pozitive, je krijuese, cliron energji te mirė, percjell me te bukuren e vetes, je njė grua e bukur. Po nėse marredhenia juaj ka marrė fund, ėshtė si tė jesh me xhinse ne feste, ti e ndien mosvemendjen e tij dhe e provokon, e nxit, e sulmon dhe mezi pret te te pėrgjigjet ne te njėjtėn mėnyrė. Ti do tė zihesh dhe percjell energji te keqe, a thua se je ne prag menstruacionesh. Mė fal pėr gjuhėn tejet femerore qe po perdor, por unė kėshtu di ta shpjegoj ndryshimin midis tė jesh dhe tė mos jesh i dashuruar. - Do te doja te ishim bashke tani. - Mos e dergove gabim kėtė sms? - Jo, ta dėrgova ty, te vetmit njeri ne botė qe do tė doja ta kisha pranė ne kėto ēaste pėr t' thėnė sa e dua, sa me pėlqen, sa me magjeps, sa me bėn te ndihem mirė dhe i mirė. - Nėse do, mund ta prishesh betimin tėnd dhe te me takosh. Tani.
- Jo, do tė pėrpiqem ta mbledh veten dhe te pres ditet e netet qe na perkasin. Nesėr do tė nisem pėr Greqi pėr pune. Nėse do, to marrė ne telefon nga celulari im i vėrtetė qe andej, do tė mėsosh shumė gjėra. Se ka ardhur koha t'i mesosh. Natėn, shpirt! Natėn!
- Mos na ler te presim me! Natėn!
|
|
|
|
|
28/10/2008 - 23:39
|

|
18.01.2003 *Ora 06:30
I panjohuri- Miremengjes! Unė po pi kafen ne kufi. Tė uroj ditė te mbarė! Unė- Miremengjes! Si ia bėn qe udheton, kur fjetem aq vonė mbrėmė? Je me makine? Ti e nget? - Jam me ortakun. E nget ai makinen. Mos u bėj fare merak. - OK, por gjithsesi mė thuaj kur tė arrish. Tė shkofte mbarė rruga dhe puna qe do tė besh!
18.01.2003 *Ora 13:30 Unė- Bie shi andej? Kėtu me gjyma. Ti shkon ne Athine, apo me afėr?
Heshtje
- Arrite? Mirė je? Me shkruaj kur tė kesh mundėsi, qoftė edhe pėr t'u pershendetur.
19.01.2003
Unė- Uroj tė kesh arsye pozitive qe ende nuk me ke shkruar asnjė rresht. Unė jam e mėrzitur dhe e shqetėsuar, por s'ka rėndėsi. Kalofsh mirė dhe mirardhsh!
20.01.2003
I panjohuri- Si je? Unė- Mirė, falemnderit! - Pėrgjigje fare shkurt dhe ftohte. Je e zėnė? - Jo siē mendon ti. - Nga unė ka diell. Nga ti vazhdon shiu? - Po me detyron te te pėrgjigjem, meqė po e kalon me ironi. Unė kam qenė ne merak pėr njeriun me te cilin fola deri me pesė te mengjesit. Tė prita te me shkruaje nga cilido celular, siē premtove, dhe nuk e bėrė. Sot kujtohesh te me thuash se nga ti ka diell. E po unė jam e mėrzitur dhe s'kam pse ta fsheh! - Kur tė vij, do tė te them pse nuk tė shkrova. Derisa tė vij, do tė vazhdoj te tė mos shkruaj. Kuptome! Ose perpiqu te paktėn.
21, 22, 23, 24, 25.01.2003 HESHTJE
|
|
|
|
|
30/10/2008 - 23:44
|
Kėndvėshtruar

|
shhhhhhht se ky libri i paska pelqy Notit...dhe une e di pse i ka pelqy...
ku eshte 25?!!!!
|
|
|
|
|
31/10/2008 - 09:31
|
Kėndvėshtrims

|
e pse i ka pelqyer sipas teje?
|
|
|
|
|
02/11/2008 - 01:35
|

|
26.01.2003
I panjohuri-Miremengjesi!Mbreme jam kthyer.E ndiej qe je zemeruar me mua.Kur te ta them arsyen,nuk do tė me mbash inat.Me shkruaj diēka pėr vete,si ke kaluar? -Unė-Keq, e inatosur,ne pritje.Po ti? -Pune.Isha edhe ne Itali.Kerkova si ne Greqi,ashtu dhe ne Itali diēka simbolike pėr ty,por u stepa nga mendimi se i ke pasur prej ish-te dashurit tėnd. -Me vjen mirė nga mendimi.Stepja edhe pjesė e karakterit tėnd,nuk ta ndryshoj dot. -Ah,do tė me fyesh tani?!Edhe ti ke pjesė te karakterit ta nenvleresosh tjetrin. -Mė fal nėse e more pėr keq. -Sa here do tė me kerkosh e do tė mė duhet te te fal?Nėse nuk me thua si ia ke kaluar,do tė nis vete te hamendesoj dhe kjo nuk i bėn mirė komunikimit tonė. -E po mirė,qe prej se shtunes ne mėngjes qe ti ike e deri kėtė te hėnė kam lexuar tre libra te dobėt,kam qenė ne pune pėrditė,kam pire kafe koti,kam ngrėnė aq sa pėr te shtuar njė kile dhe kam fjetur keq.Kaq. -Me kerkoi qendra te nisesha pėr ne Itali,kur po behesha gatite vija ne Tiranė.Kisha shumė takime pune.Me kerkuan te punoja ne Angli,por jam i paqarte,jo pėr punėn sesa pėr veten.Ortakui im e vlerėson oferten e punės,por mua ne kėto ēaste mė intereson me shumė ti. Jam i paqarte pėr shumė gjėra. -Unė sa me shumė.Po i dėgjoj pėr here tė parė fjalėt:qendėr,takime pune ne Itali,vendim pėr ne Angli.Nuk di te te ndihmoj ne kėtė drejtim.Jam krejt jashtė marredhenies sate te punės.Do te ishte ndryshe,nėse unė te kerkoja mendim.Ti di shumė pėr mua,kėshtu qe nuk c'te them,madje as nuk kuptoj pse po m pyet. -Je shumė e dyzuar ne pėrgjigje.Nuk po tė kuptoj.Je vetėm pao e shoqėruar tani? -Jam vetėm dhe po pres te me japėsh ndonjė arsye pėrtej punės se pse heshte kaq gjatė.Ndoshta e kam gabim qe kerkoj e kushtoj vėmendje edhe kur kam e ke pune. -Qe ne fillim verejta se nuk sihe ne ditė te mirė sot.Paskan ndodhur me te vėrtetė gjėra serioze pas largimit tim.Mbetet te vendosesh:ose te komunikosh si me pare,ose ta nderpresim.Derisa ti te zgjedhesh,po tė jap mundėsi vendimi duke pritur ne heshtje reagimin tėnd. -Dua te komunikoj me ty si me pare.Dua t jetė sėrish e premte mbrema.Por kjo nuk varet vetėm nga unė.Pse kėrkon te mi lesh te gjthia fajet mua? Heshtje... -Nėse mendon se ka ndodhur diēka kėtė jave,e ke gabim.Jam ne pikėn ku u ndamė.E dėshiruar te te njoh.Ne pritje qe te marrėsh njė vendim. Heshtje... -Druaj se po zgjedh njė mbyllje elegante pėr marredhenien ton.Qendra,Anglia,unė jam ne ditė jo te mirė,pret vendimin tim.Nuk kuptoj.Jam teresisht e corientuar. -Tė sugjeroj te rilexosh sms-te qe me ke dėrguar sot dhe do tė me japėsh te drejtė pse ėshtė me mirė ta shtyejme komunikimin tonė pėr nesėr. -Jo,te lutem mjaftoi njė jave heshtje.Tani qe je kėtu,mund tė mos vazhdojme te keqkuptohemi me sms,mjaftoi keqkuptimi dhe inati im pėr heshtjen. -jo,mendoj se edhe me mirė pėr te dy te shkruhemi nesėr.Ndėrkaq te bie inati.Ciao!
27.01.2003 I panjohuri-Miremengjesi!Si je sot,me apo pa inat? -Unė me humor.Ti i lirė pėr mua? -Do te jem ne orėn 18:30.Do te mbyll sa pune dhe do tė kthehem ne shtepi pėr te te shkruar.
|
|
|
|
|
02/11/2008 - 01:51
|

|
*Ora 18:30
I panjohuri- Unė jam gati. Fillojme? Po ta le radhen ty. Ēfarė ke ndonjė kėrkesė, apo pretendim tė ri pėr mua nė lidhje me javen qe shkoi? Unė- Jo, me pare dua te vendosim njė kod komunikimi. Nuk dua te kėtė keqkuptime. Nuk dua te ikesh i nxehur nga sms-te, as te merzitesh. Dua te jemi e hapur dhe te qete. - Dakord pėr kodin. Nėse nuk prish pune, ndoshta kerkoj njė nderprerje nga ora 21:00 deri ne orėn 22:00, pasi pres njė faks nga jashtė. - Nuk ka problem. Atėherė, mund te nis te te pyes? - Pa ngurrim. Pyet ēfarė tė duash. - Ti ishe jashtė, i zėnė me pune. Mendon se unė nuk kisha fare te drejtė te merzitesha pse nuk shkruaje? - Jo, kishe shumė te drejtė. Po aq sa edhe unė. Nėse do tė ishe vendin time, edhe ti kėshtu do tė veproje. Unė te dhashe njė sinjal orientues dhe ti duhej te duroje, jo te gjykoje. - Po tė me kishe thėnė kėtė qe dhe, do t'i permbaja emocinet negative. Tani mė thuaj me shumė. - Ortaku im, kur i tregova sa kishin avancuar marrėdhėniet tona, me keshilloi tė mos e bėja. Por nuk doja te te shqetesoja duke ta thėnė. Dhe tani nuk dua te te them me shumė. Nuk kam te drejtė te te shqetėsoj. Por gjithēka kishte lidhje me ty, me ne. - Mund ta di c'ndikim ka ai ne komunikimin tonė me sms? Me njeh ai mua? Ēfarė di? - Kur vendosa te tė flas nga celulari im, i thashė diēka. Reagoi kur kujtoi se ishte diēka siperfaqesore dhe me foli gjatė kur i thashė se ishte serioze. - Mund tė jesh me i qartė. Tashme e nise. - Ne Itali ishim jo pėr pune, por pėr te me bindur mua. Ke qenė ti ne Itali? Nėse nuk do, mund tė mos pėrgjigjesh. - Kam qenė, shumė here. - E kam fjalėn me atė, ish-mikun tėnd? - Kam qenė, por nuk besoj te kem lėnė gjurme, sa t'i kesh gjetur ti pas njė viti. - Nuk po bėj shaka. Ndihesh keq kur miqte e tu tregojnė, flasin, dinė. - Mė fal qe te pyes, kėta miqte e tu mos i kanė te dashurat apo gratė te virgjera? - Nuk e di,por ndoshta jo te perfolura. - Ah, po, vėrtetė! I njoh marrėdhėniet ne fjale. I njoh murgeshat qe konvertohen ne putana pas dasmes dhe burrat me brire, jo ne kerkim te se vėrtetės, por te mikeshave pėr te mbytur inatin. Por flasim pėr vete me mirė. Po, mund te vazhdosh te pyesesh. - Jo, me pyet ti me mirė. - Atėherė, Anglia ėshtė reale apo pretekst? - Reale pėr nga mundėsia e ofertes, joreale si vendim imi. Por tani me fal, pasi mė duhet te te kerkoj nderprerjen e paralajmeruar. Nėse ke pyetje te tjera, beji gat; nėse jo, do tė jem unė ai qe do tė te pyes kur te kthehem. - Jo, nuk kam pyetje te tjera. Jam gati te pėrgjigjem, kur ti tė vish pėrsėri.
*Ora 22:06
I panjohuri- Mė fal, sapo mbarova pune. E sigurt, nuk do tė me pyesesh me? Unė - Po, ne fakt. Nga 1 deri 10, sa te tėrheq dhe sa te largoj unė? - Ta kam shfaqur se ke arritur here pas here edhe 10, por kjo ėshtė shoqėruar me lekundje te forta. - Italia ėshtė njė kthim pas pėr takimin tonė, nėse ti ishe gati ta ofrojė? - Po. Madje, mė duhet ta mbaj te fshehte vazhdimin e lidhjes sone nga ortaku , qe ėshtė edhe miku im, pėr sa kohe nuk kam kunderargumente. Doli siē tha ai: ti ke qenė ne Itali. Nejse. Do te doja te kundershtoja, t'i faktoja se nuk janė te vėrteta ato qe thotė nė lidhje me ty dhe ish- te dashurin tėnd. Por nuk kam se si. Thelbi ėshtė ky: edhe nėse jeni ndare, keni qenė te lidhur bashke, sa nuk ėshtė e lehtė te krijosh lidhje me ty. - Ti je person publik? - Biznesi preferon te mbetet anonim. Ne Angli ka filluar te eksportohet kapitali, se e shikon c'po ndodh kėtu. - Ndėrsa unė jam ne njėfarė mėnyrė. Dhe problem duhet te jetė pėr mua, jo pėr ty, marredhenia jonė publike e mundeshme. Ēdo dėshtim e pesoj unė me duket. - Po, ke te drejtė. Unė nuk e kisha fjalėn te problemet qe krijon publiciteti pėr mua, por tek ato qe krijoi pėr ty publiciteti i tepruar dhe negativ. - Pse, ngaqė rashe ne sy te ortakut tėnd? Bėjmė njė pakt? Unė mendoj qe ti tė flasėsh me veten kėto ditė dhe jo me ortakun. Ai nuk ka pse te kėtė aksione edhe ne sms-te tona, mjafton e tepron biznesi juaj i perbashket. Unė kam marrė vendimin tim. Merre dhe ti tėndin, por vetėm. Dhe ma bėj te qartė kėtė te diel. - Dakord ne njėfarė mėnyrė. Edhe kėshtu nuk vazhdohet. E provojme, mbase na ēon te zgjidhja. Por mos mė lere te jem ne ndikimin e te tjerėve. Thuame ti c'duhet te di. - Ka dy mėnyra: te njohėsh ose tė duash dike. Ti ke zgjedhur te me njohėsh. Unė u perpoqa te te ndihmoja, por nuk mundem me. Mė duhet te pres te dielen pėr te mėsuar ē'do tė besh dhe pėr te te treguar ē'do tė bėj. Do te doja ta vendosnim bashke, por me duket se nuk funksionon. - Dallova nota nervozizmi tek ti. Nejse. Atėherė, siē e lame. Tė dielen. Drejt finales. Natėn e mirė! - Natėn e mirė!
*28.01.2003
Unė- E di qe e ke mbyllur celularin, por doja te te thosha se me kishte marrė malli dhe mė vjen keq qe nuk dita te ta shpjegoja e as ti nuk me kuptove. Ndoshta nuk bėtė mirė qe vendosem ta presim te dielen ne heshtje. Them se gjėrat nuk zgjidhen kur u largohesh, po kur u rri mbi kokė. Po e bėn dhe ti si unė, qe, kur kam frikė te marr njė vendim, nuk cohem nga shtrati, por mbuloj koken me jastek ne pritje qe zgjidhja tė vijė vete. Kėshtu mė merr gjumi e shumė -shumė ndonjė ėndėrr te keqe shoh.
29, 30, 31, 01.02.2003 HESHTJE
.
*02.02.2003
Unė- Pėrshėndetje! Kur do tė shkruhemi? I panjohuri- Menjehere. Sė pari, mė thuaj ti vendimin tėnd, qe me duket se e more atė nate, pastaj te them unė timin. - Mirė, por nuk dua te merzitesh, as te fyhesh e te heshtėsh. Atėherė unė do tė mendoj se komunikimi i metejshem me sms ėshtė bėrė i vėshtirė, madje i pamundur. Pėr tė gjitha arsyet qe ti tashmė i di. Unė e kam bėrė zgjedhjen time: te te takoj ty, te te njoh ty, te hyj ne fazen e dytė te marredhenies me njė njeri qe me tėrheq shumė. Tė pėrket ty te me thuash ē'do tė besh. - E pse duhej te fyhesha prej vendimit tėnd? - Ndoshta jo aq prej vendimit sesa prej pasojave. Druaj se do tė tėrhiqem, nėse ti vazhdon te me bindesh se duhet te komunikojme ende me sms. Ndaj t'u luta tė mos merzitesh e te tė mos duket sikur te ve kushte. Dua tė flasim dhe te vendosim tok. - Mendon se unė si mashkull nuk kam dėshirė te te takoj sa me pare? Se nuk dua unė te te kem time? Se dua te shpik teknika tė reja dashurie me sms? Mendon se unė nuk dua te jem, nėse e meritoj, i dashuri dhe burri yt? Jam dakord qe sot duhet ta mbyllim komunikimin me sms. Tė marrim pjesė te dy pėr t'i thėnė tė gjitha dhe t'i japim fund, pėr mirė, shpresoj. - Aq me mirė, atėherė. - Unė e nisa komunikimin drejtperdrejte, se besova te sinqeriteti yt, edhe pse me detyrove te pyes te tjerė. - Jo, mendoj se ti nuk ishe i gatshėm te me besoje. Dhe me te drejtė. Nuk me shikoje ne sy kur shkruaja. Unė nuk dua qe ti te pyesje te tjerė. Dhe kisha te drejtė. Ti u merzite, unė u fyeva. - Unė kam seleksionuar gjithēka mesova nga te tjerė dhe te kam ruajtur ne maksimum qe tė mos ndihesh e fyer. Aq sa te kem thėnė, besoj se i ke pranuar si te vėrteta? - Nejse, do tė flasim ende pėr ēfarė thonė te tjerėt, apo do t'ia dalim bashke? Do te vendosim te dy pėr te dy? - Nuk dua te debatojmė kur te takohemi. Dua t'i kei lėnė pas tė gjitha dhe pėr kėtė t'i detyrohemi komunikimit me sms. Thame qe i sotmi do tė jetė i fundit. Dua te ndaloj dhe pak te rrugėt e tua jashtė. Mė fal, por mė duhet te jem i qartė. Ke qenė disa here ne Itali, Greqi, Maqedoni, Mal te Zi. Pse nuk m'i ke thėnė? - Unė kam qenė ne njė pjesė te mirė te botės pėr pune. Ne disa prej vendeve qe rreshton ti, edhe me te. Por nuk me ke pyetur pėr udhetimet e mia. Dhe ne thelb ėshtė e parendesishme. Tė jesh ne shtratin e shtepise sate apo te njė hoteli tė huaj, nuk ka asnjė ndryshim me duket.
- Ka, madje shumė, sepse tregon njė lidhje te konsoliduar. - Jo, njė lidhje normale ka edhe rrugė qe bėhen jo pėr dashurinė e madhe qe ndien njeri pėr tjetrin, por se nevoja pėr te levizur duhet ndare me dike. Mos u ngatėrro, te lutem. - A ke qenė ti e sinqertė me mua kur ke thėnė se ēdo gjė me te ėshtė e kapercyer, e mbyllur? - Dyshon akoma? Ta kam thėnė: te takoj apo jo, unė me atė nuk kam me marredhenie. Nuk na ndave ti. As nuk do tė bashkohem nėse ti nuk me takon. Unė me ty jam treguar vetėm e sinqertė, me gjithė friken prej anonimatit tėnd. - Po sikur nesėr ai te lirohet nga gruaja? Unė nuk e kam kuptuar, me sa di pėr ta, pse e durojne ende njėri-tjetrin. Ē'do tė besh ti atėherė? - Dhe unė nuk e kam kuptuar, te jem e sinqertė. Mbase thelle-thelle ata duhen. Por unė nuk vij e iki me urdher te peshkut. Hajde ti, se iku ajo! Futja kot tani! - Po kur ai ta marrė vesh se isha unė- njeriu qe e njeh- ai i sms-ve? Kur te mesoje se ēka diēka serioze mes nesh, ēfarė do tė beje? - Do te na vrase, ē'do tė beje tjetėr?! Nuk te duket e tepert te te pėrgjigjem sinqerisht edhe pėr te? Por them se ai do tė vazhdoje jetėn e tij. Do te martoje vajzat, do tė bėhet gjysh, do ta shtyje me gruan; ne mos e shtyfte, do ta lere. Por them se nuk ka dallim nėse ti e njeh apo jo. Nėse na duhet te mendojmė pėr dike, duhet te jetė vetja, jo bota. - S'besoj se pėr ty ai ėshtė bėrė kaq shpejte "bota"! - Sipas pervojes sime modeste, njeriu ka ca ēaste kur do ta kujtoje te kaluaren dhe te rikthehet me shpirt e mendje tek ajo. Por ato janė vetėm ca ēaste. Pjesa me e madhe e vėrtetė ėshtė perpjekja pėr te qenė i lumtur. Dhe te tillė te bėjnė kujtimet. Unė hyj te njerėzitė qe pėrpiqen jo t'i kalojne ditet duke qare, por duke vazhduar pėrpara, pėr vete e ke kanė ne zemėr. E pėr zemėr kam ke dua e mbaj ne krah. - Mė fal, por pyetja e frika ime nuk kishin te bėnin me ty, por me qėndrimin e tij, me te drejtėn qe ai i jep vetes nė lidhje me jetėn tėnde. - Po pse mendon se ai mund te kėtė ndikim mbi jetėn dhe vendimet e mia? Kaq budallaqe te dukem, sa te lejoj te ma prishe e ndreqe jetėn e kaluara?! Unė jam e ndjeshme, por jo e dobėt. Llogarite vete diferencen. Nuk e kuptoj fare friken tėnde. Pse e mbivlereson dhe pse mendon se do tė reagonte nėse unė do tė kisha njė lidhje me ty. Mbase nuk do tė ishte i lumtur, mbase, nėse te njeh te vlerėson, thelle-thelle do ndihej keq pėr vete dhe mirė pėr mua. Ku i dihet? - Po sikur dashuria e tij pėr ty tė mos jetė njė e kaluar, por njė e ardhme e pritshme, qe mund te ngacmohet edhe me shumė nga ideja se po tė marrin? - Mė fal, por mos vazhdo, te lutem, te me kerkosh pėrgjigje pėr pyetje qe i duhen bėrė atij. Apo je duke me thėnė, fjale te tjera, se do tė flasėsh me tė parė se te me takosh? Beje, nėse te ndihmon! Por te lutem mos na e veshtireso edhe me shumė gjithēka. Mos kėrko justifikime, por arsye. Dhe them se arsyeja ėshtė me mua. - Mos harro thelbin e shqetesimit tim. Dua qe, kur te takohemi ti dhe unė, te jemi te lirė te vendosim vete, pa na nderhyre e kaluara, aq mė pak protagonistet e saj. - Them se unė do tė jem e lirė pėr te vendosur vete. Pėr ty nuk e di. Duhet te te njoh qe te kuptoj me shumė. Ta ndiej thelbin e shqetesimit, por pėr mua mos rri ne merak. - A mendon se ti ose unė duhet ta vėmė ne dijeni me pare pėr komunikimin tonė me sms deri ne kėtė pikė qe ka ardhur? - Jo, nuk do tė me pelqente. Ai nuk ėshtė im atė, qe t'i kerkoj kėshilla. Pastaj, unė s'jam prone, e ai s'ėshtė pronari. Do te me dukej dobesi nga ana jote dhe falsitet nga ana ime. Por ti bėj si tė duash. Unė pėr vete nuk e bėj. - Qarte. Ti e ndien veten, pra, teresisht te pavarur nga marredhenia e djeshme dhe e sotme, si mik me te. Nuk ke nevojė as pėr keshillime. - Po. - Pra, mbetet te veproj unė. Me duhen ca ditė para se te vendoj pėrfundimisht. - Ēfarė dyshimesh mban ende? Mund te me thuash, ndoshta jo me hollesi, ē'ke nder mend kur thua se do tė veprosh? - Mendoj se nuk kam te drejtė te te merzis me ngurrimet e mia, te cilat duhet t'i qartesoj vete brenda disa ditėve. Do te jetė komunikimi i fundit me sms mes nesh, besoj. - Si tė duash. Mendova se komunikimi i fundit ishte sonte, kur dhe do t'i sqaronim bashke tė gjitha. Vendimin tėnd, pėr mirė a keq, kur do tė ma besh te ditur? - E shumta te merkuren ne darke. Mė duhet tė mos e zgjas sonte, pasi pashė mungese dėshirė tek ti pėr te diskutuar ēfarė nisem. - Nuk me mungon dėshira, mund edhe ta nisim nga e para, po tė duash, por nuk me pėlqen qe na duhet tė flasim vetėm pėr te, aq sa here-here me krijohet pershtypja se ti interesohesh pėr te dhe jo pėr mua. Me duket se ta kam thėnė edhe tjetėr here kėtė. - Me vjen keq qe gjithnjė e ke marrė se flasim pėr te. Nuk mė ka interesuar asnjėherė ai, por ajo pjesė e jotja e lidhur me te. Gjithesesi, me mirė e mbyllim sonte, presim te merkuren. - Do te doja ta dije se kam dėshirė te me takosh te merkuren, jo thjeshtė ngase jam kurreshtare - dhe jam shumė - por sepse ti je i mirė, je i mencur, je i permbajtur dhe mua me shijoi komunikimi me ty. Do te doja ta dije kėtė. - Falemnderit pėr fjalėt e mira! Unė te miat t'i kam shprehur me kohe. Dhe te siguroj se mbetesh shumė e mirė pėr mua, kaq e mirė, sa nuk gjej fjale te ta them. Tė puth fort. Natėn e mirė! - Edhe unė. Uroj qe kėto tri ditė tė mos takosh njerėz qe te te ngaterrojne. Jo gjithmonė e bėjnė pėr miqesi. Them unė te paktėn. Natėn! - Nuk doja t't drejtohesha te tjerėve, ndaj nisa kėtė komunikim kaq te ēuditshėm e te paprovuar me pare. Por mėso se di ta mbroje atė qe dua dhe nuk flas me cilindo. - Atėherė, nėse di te me mbrosh, edhe pse s'di te kem bėrė ndonjė faj, me fal qe ta them, pse pret te merkuren? Me tako nesėr. - E thame: te merkuren. Natėn e mirė pėr sonte! - Natėn! Kush pret deri te merkuren? Ne mos qoftė e diel prapė! Mė fal, me fal! Natėn! - Natėn! Natėn!
*05.02.2003
Unė- Sot ne mbrėmje do tė shkruhemi? Tė kujtohet, apo jo, qe sot ėshtė e mėrkurė? I panjohuri- Sms-te e tua nuk mund ti marr si nevojė komunikimi. Qartazi ato vazhdon t'i ndash me te. Nuk ke qenė e sinqertė me mua. Nuk funksionoi pėr shkakun tėnd. Pasi shumė gjėra qe ti nuk m'i the, mesova nga miqte. Me te nuk komunikova pėr te respektuar kerkesen tėnde. Edhe kjo sihte domethenese pėr mua. Por respektoj edhe paktin pėr tė mos vazhduar me komunikimin me sms. Nėse do tė vendosesh te ndrysosh, numrin e celularit e di tashmė. - Ti po me tremb dhe mė vjen keq qe nuk do tė kėtė me te neserme pėr te sqaruar keqkuptimin e radhes. Nuk te kerkoj te me shpjegosh vendimin tėnd. E kam te qartė tashmė. Vetėm mė trego ēfarė te ndodhi. - Vete me komunikove vendimin tėnd: mjaft me sms. Tė siguroj se jam ndikuar nga e vėrteta dhe nuk ka keqkuptime. Pa pasur ciltersine tėnde, nuk mund te hidhja asnjė hap. Ne sms-ne qe te nisa pak me pare, megjithatė te lashe edhe njė mundėsi. - Ēfarė mundesie me ke lėnė, se nuk arrita ta kapja? Sot prisja orėn e takimit. - Kur tė jesh me e qete, rilexoji sms-te e sotme qe ta kuptosh. Nėse do tė takohemi. - Unė edhe tani jam shumė e qete dhe e bindur se dua te takohemi. Po tė pyes ty: je i sigurt se nuk e do me kėtė? Je i bindur? Shumė i bindur? - Po, pasi, po t'i dija ato qe mesova, nuk duhej ta kisha nisur fare komunikimin. Sms-te e tua tani i kuptoj me mirė. Jam i bindur. - I bindur pėr ēfarė, qe unė jam?... Me bėj pershkrimin mė pak fjale te asaj qe je i bindur se unė jam. - Mbetesh e mirė pėr veten dhe pėr atė tjetrin. - Falemnderit! Ti mbetesh i mirė, gjithashtu. Ishte njė kenaqesi qe komunikuam bashke. Njė ditė, kur ti tė jesh realisht dyzetvjec, siē me ke thėnė, eja me tako. Do te mė duhet njė mik si ti. - Ashtu?! - Nuk ta pėrmenda moshen pėr te te ngacmuar. Tė bėra njė thirrje te heshtur pėr t'u rritur, pėr te besuar, larg gojeve te bėrė pėr te folur. - Njė ditė do tė takohemi. Vendosa ta firmos kontraten. Do te nisem pėr ne Angli. - Tė vafte mbarė, sinqerisht, kudo qe tė shkosh dhe ēfarėdo qe te besh! - Tė njėjtat urime dhe pėr ty. Tė vafte vetėm mbarė! Ta uroj me gjithė shpirt, edhe pse jam i fyer. - Se kush duhet te jetė i fyer, ėshtė njė teme me vete, qe do tė na beje ta nisim nga e para, por me mirė e mbyllim pa sqarime. Janė te panevojshme tashmė. - E mbyllim, atėherė.
6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.02.2003 HESHTJE
|
|
|
|
|
02/11/2008 - 22:15
|

|
*14.02.2003
Unė- Sot nuk munda te rri pa te shkruar pėrsėri. Ne ka ekzistuar ndonjėherė ndonjė lidhje mes nesh, sot te paktėn duhet ta hapesh celularin. Thone se 14 shkurti ėshtė dita e te dashuruarve. Po ne te dy ēfarė qeme? Pse u shkruame aq gjatė? Pse hesht sot? Kush je ti? Me ndihmo te paktėn te heq dyshimin se ti njė person qe ka dashur te me hetoje a te me vere ne loje. Po fol, o njeri! Kujt i shkrova katėr muaj? Thuame kush je, pastaj ik, nėse do! Kaq nuk meritoj? Po, mirė o i panjohur i paarsyeshem, nuk te bėjnė pėrshtypje gjithė kėto sms kaq lutese, sa pavetedija jote e ngacemohet tani dhe te te beje te hapesh celularin e te me lexosh, me se paku. Kam nevojė te hapesh celularin. Ndihmė! Kam nevojė te me pėrgjigjesh sot. Tė me thuash kujt ia kushtova katėr muaj komunikimi, me ke fola, me ke u rrefeva si me veten. I panjohuri- Nuk te lodhi kjo histori? - Ah, e hape celularin?! Ėshtė njė shenjė, sidoqoftė. - Thuame, te lodhi? - Me semuri, ne do tė dish, ne te bėn mirė ta dish! Por nuk kam hequr dorė, dua te di kush je. - Ngaqe je kurreshtare. - Jo, nuk ėshtė me kurreshtje. Ėshtė me shumė. Tė kam qenė pranė katėr muaj te gjatė mesazhesh. Sot ti duhet te ma thuash, sot ti do tė ma thuash me ke fola! - Kėta katėr muaj me kanė lenduar mua qe te kėrkova sinqerisht te lidheshim. Ti u talle duke u treguar e pasinqerte dhe me ke fyer, a thua se isha njė fėmijė nėn dyzetvjec, grua a detektiv. Jam i bindur ne vendimin ti,. Mesova, jo nga ti, por nga te tjerėt, se kush je ne te vėrtetė. Vazhdo apo perfundo marredhenien qe ke. Kureshtja pėr mua do tė kaloje. Paē fat me te! - U lodha duke t'u lutur te me takosh. Madje, nuk e di nėse dua ende tani pas kėtyre qe thua. U lodha duke t'u lutur te me besosh. Ti je njeri i ndikueshem, jotolerant, mosbesues. Duhej te isha unė e tillė. Nuk te njoha kurrė. Nuk dita me ke flisja. Nuk di me ke flas, por kam qenė shumė e vėrtetė me ty. Unė kam dashur gjithė jetėn dhe dua akoma te gjej njeriun me te cilim te kem komunikim te brendshem. Nuk ka qenė e mundur. Kam gabuar ne ato pak zgjedhje qe kam bėrė. E ku e dinė miqte e tu vetmine e marredhenies sime, cigaret, bulimine, c'mund te thonė ata pėr sa u perpoqa unė te ndertoja njė marredhenie dhe e ndertova, ndonėse me balte deti. Por kjo nuk me bėn njė te deshtuar, aq mė pak njė kurve, siē u pėlqen ndoshta atyre te te thonė. Por nuk u ve faj. Ty po. Ti me njohe. Unė te lashe te me njihje. Unė te futa brenda meje. Unė mezi prisja te me shkruaje. Unė te besova, pa ditur asgjė pėr ty. Madje, kurrė s'kėrkova te mesoja, as duke te pergjuar celularin, as ne ndonjė mėnyrė tjetėr. Thjesht te lashe tė vijė vete. Nuk erdhe, por po ta kerkoj edhe njė here, jo pėr kurreshtje, por pėr detyrim ndaj vetes, pėr dėshirė te cmendur, t'i japim edhe njė mundėsi lidhjes sone pėr t'u bėrė reale. Sot ėshtė 14 shkurt. Ėshtė pikėrisht dita kur do tė doja te te takoja. Tė ftoj te me takosh sot. Hame dreken bashke dhe ne darke apo nesėr nisu i qete ne Angli.
Heshtje.
|
|
|
|
|
02/11/2008 - 22:37
|

|
Kjo ishte gjithēka.
Me 14 shkurt mbaruan me te vėrtetė pergjithmone sms-te. Numri i tij ishte thjeshtė i padisponueshem pėr ēdo thirrje e mesazh te deshperuar qe dergoja. Nuk di te ta them se si ndihesha pas ēdo zhurme qe bėn mesazhi kur vjen, brof e tromaksur se mos ishte ai. Dhe ai nuk ishte asnjėherė. Nuk u be kurrė i gjallė dhe bashke me te humbi te unė edhe ajo pak shprese se ne kėtė botė ndodhin cudira. Me beso: nuk ndodhin kurrė. Nuk ėshtė kurrė asnjė i panjohur pas dere, qe pret vetėm ta shtyje porten, te te shohe ne sy e te te thotė se te do. Nuk ėshtė. Por pėr fat, ne te tilla raste, kur te le gjithēka: edhe dėshira pėr te care pėrpara, edhe endrrat e dreqi me te birin, vetėm mendja nuk te le. Sa ēudi! Asnjėherė nuk e kam kuptuar si fuknsionon ky mekanizem qe quhet tru dhe ėshtė ne gjendje te perballoje tė gjitha e te gjithė. Tė mban kur te lėshon zemra, stomaku dhe ti ndien se gjaku po tė bėhet ujė. Ku qėndron, si te bėn te buzeqeshesh kur je ulur ne njė bar ne pritje te asgjese dhe kamarieri te afrohet pėr te te sjelle fruta nga lokali? Dhe ti falenderon, buzeqesh dhe harrohesh pak duke menduar se jo ēdo gjė ėshtė bardhe e zi. Mandej prapė kujtohesh c'te ka ngjare, e prapė ndihesh e vdekur dhe merr njė taksi e shetit pa adrese me dėshirėn e vetme qe ajo te perplaset; e kur kjo s'ndodh, siē nuk duhet tė ndodhė asnjėherė asgjė e keqe kur lutesh pėr te, nis e kėrkon njė fije kashte, vetėm njė fije ku te kapesh dhe sjell nder mend gjithė emrat e te njohurve a miqve, por nuk ndien asnjė dėshirė pėr te takuar kend e t'i tregosh. Po c't'u tregosh?! Ndaj edhe nuk tė shkrova me pare, nuk dija ēfarė doja te te thosha. Isha ne njė pus, ku nuk me kishte shtyre kush, u futa me dėshirė, mbylla kapakun me dėshirė dhe po mbytesha me dėshirė. Unė nuk njoh, pėr fat ndoshta, asnjė fatkeqėsi tjetėr, pėrveē atyre qe prodhon ndjenja e humbur, qe te te beje a ndiesh humbjen deri ne palce. Pa dyshim qe duhet te kėtė te tjera, por tė thashė: kam pasur fat e nuk i kam provuar. Dashuria, kjo imja them, ishte pėrtej, ishte ndermjet, ishte sikur tė mos ishte. E dyzuar ndermjet asaj qe provova dhe nuk e preka, e ngaterruar mes krenarise dhe tundimit pėr ta kėrkuar edhe njė here, dhashe atė intervisten qe nuk e kuptoi kush pėrveē tij. Ti me bėrė aq shumė pyetje atėherė, te kujtohet? Por nuk doja, as nuk dija te te ktheja pėrgjigje. Ja, po ta them tani: e kerkoja te kthehej. E mban mend c'thashė? "Nuk mendoj se jam e dashuruar ne atė kuptim te mirėfilltė te fjalės qe ka fjala, por kam gjetur ekuilibrin e pėrkryer te komunikimit me dike. Njė marredhenie jo fizike, jo reale, nėpėrmjet se cilės orvatemi tė shkojmė drejt dashurisė ne mėnyrė vezhguese, njohese. Me mjaftuan katėr muaj pėr te kuptuar se ndoshta deri tani kam pasur ne kokė njė renditje mbrapsht te gjerave. Tė ēdokush gjėrat funksionojnė ne mėnyrėn e vet. Tek unė, me sa duket, duhet te funksionojnė kėshtu: para se te kem njė lidhje reale, komplekse, ndjesore dhe logjike duhet te komunikoj gjatė dhe besueshem."
Ne te vėrtetė unė e kisha humbur tashmė kėtė "komunikimin e gjatė dhe te besueshem", kur intervista doli dhe prita me ditė te tera qe ai te bėhej sėrish i gjallė me ta lexuar.
Nuk e bėri. Asnjėherė!
libri vazhdon, un po i jap fund ktu...
|
|
|
|
1 anėtar(ė) nė kėtė temė (1 shfletues dhe 0 pėrdorues anonim(ė))
0 anėtar(ė) :
|