QUOTE(abstract)
[i]1+1=1 wrote:
Ritja e eksperiences se jetes, snjehere nuk arrihet nga te ikurit,ne moshe te re apo te pjekur...ate e arrijne vetem ata qe s`ikin,s`jane te detyruar te ikin dhe kane mundesi ta shohin dhe njohin boten pa ikur fare...
Me vjen keq qe nuk kam asnje shkronje te ndryshoj...Lexojeni me vemendje se me duket qe ne shqip eshte e shkruar!
Rritja ne mes te dy kultuarave eshte e mire se u tregon femijeve haptas qe njera nga keto(dy kultura)eshte e keqe... se secila fe(e dyte)e njerezimit eshte e keqe dhe mashtruese...
Edhe kjo eshte e pakontestueshme...
Olala cfare i bake vehtes me keto mendime!
Njekohesisht ban mire qe i hedh ketu ne ?labyrinthin e pasqyrave? qe ta shohish ne shume kendveshtrime, e me kete i ban mire asaj natyrisht!
Mire eshte qe i benj vedit se per vetvehten po perpiqem...
E para, nga del ne konkluzionin e fragmentit tend me nr1?
E dyta piken e fragmentit tend me nr 2 ndoshta ke dasht ta interpretosh keshtu:
Rritja ne mes dy kulturave i jep perparsi ketij grupnjerezish qe te marrin ma te mirat nga te dy kulturat e te krijojne ne kete rast nje te trete (?) kjo e trete eshte si te thuash nje ?pjate? me shume ne tavoline, nje krijim i ri, nje alternativ e re, nje perzgjedhje tjeter, nje shije tjeter per pjesmarresit e njerezimit?
Une e kam shkruar assdhtu siq kam dashur ta shkruaj.ēdo Kulture tjeter eshte nje kundershtim i ri.Rritja ne mes te dy kulturave eshte rritje ne mes te zjarreve,qe as te ngrohin as te lene te ngrish...!Njerezimi duhet te kete nje kulture,nje fe,nje gjuhe...keto nese nuk i plotesojne nevojat e kohes duhet vazhdimisht te sanohen,korigjohen "Verpflegt werden" dhe ndryshohen.
E dij qe, kjo qe them une nuk eshte e mundur te behet...sepse s`e lejon as vet Natyra me katastrofat e saja dhe per shkak se njeriu vet eshte i lindur ,rritet dhe mbijeton vetem duke rrezuar tjetrin...por te pakten ashtu duhet te punohet gjithnje njesoj sikurse behet me drejtesine...e cila s`arrihet asnjehere por pa te s`mund te jetohet...
Nuk dua vetdijshem te besoj qe e shikon kete pike ne shkalle kategorizimi, sepse ky mendim te bahet pengese ne gjetjen e ekuilibrit te mbrenshem, e ky eshte pika ma jezuite e njeriut per te ikur ne paqe te plote ne anen tjeter te hapsires se ?ures? se jetes?
Njeriu sido qe te jete,e kam thene dhe me larte eshte krijese e kufizuar...Ekuilibrin e brendshem e kam mu nga ky kategorizim,por ate te jashtmin po e kerkoj!Sa per Uren e Jetes,ajo nuk ka asnje ane tjeter,apo ka shume ane,aq sa ka dhe njerez por qe keto ane s`jane te ndara askund,s`kane fillim as fund!
Te pakten ne keto caste keshtu e shoh, me vone ndoshta mendimi me zgjerohet rreth kesaj teme.
Ani...mire mendohu...ketu jam une!
PS: Dhe cfare mua personalisht nuk me duket e drejte eshte, qe: pervec vehtes (me dhe pa vetdije) nje te riut i cili me pa perzgjedhjen e tij ?quhet i ikur? t?ja rendosh ndergjegjen padrejtesisht!!!
Jo aspak...
Ai qe ka ikur i ri,siq e tha parashkruesja,si femi,pa dijtur se ku shkon dhe perse...atehere kjo eshte nje ikje pa vetedije,nje ikje per te cilen s`ka vendosur ajo...Ndergjegjjen e rendon njeriu vet me veprat e veta e askush s`mund t`ia rendoje dikujt tjeter,as ne kete rast.Ajo qe mua me duket e bardhe ty te duket e zeze...se keshtu e ka vendosur jeta...