Navigim

Si hapet nje Ditar ?

Shkruar nga Postieri-Forumit, 23/06/2009 - 23:17 in Mėsimdhėnie

Fillimisht shkohet tek Pulti im qe gjendet lart tek balli i Forumit. Pasi shtypet aty, tek menuja majtas, pjesa Ditari i Forumit, klikohet tek Krijoni nje Ditar.
Imazh i bashkėngjitur


Pasi miratohen rregullat bazike te perdorimit te nje Ditari duke shtypur mbi "Kam lexuar, kuptuar dhe pranoj regullat e mesiperme" shtypet tek Ne vazhdim
Imazh i bashkėngjitur


Tek faqja qe shfaqet duken siper djathtas tre butona te rendesishem me te cilet administrohet gjithe pjesa e Ditarit tuaj ne Forum. Tek butoni trete, me i qoshes majtas, Shenime shtypet tek Shtoni nje shenim
Imazh i bashkėngjitur


Nje dritare e zakonshme e hartimit te tekstit shfaqet perpara jush. Ne te, po ashtu siē ne nje postim te zakonshem ne forum, vendosni titulllin e shenimit, mund te zgjidhni kategorine (megjithese ditarin mund ta mbani edhe pa kategori) ne te cilen shenimi juaj kerkoni te shfaqet . Kur nuk keni akoma krijuar kategori te ndryshme tek Ditari juaj, ashensori i vogel tek "Shkruani nje shenim tek kategoria" del bosh. Per te patur kategori ne dispozicion ju duhet te shkoni fillimisht tek Parametrat e Ditarit. Aty tek ndarja Kategorite, krijoni kategorite e ndryshme mbi tematiken qe desheroni te trajtoni tek Ditari juaj.
Imazh i bashkėngjitur


Kthehemi perseri tek dritarja e hartimit te nje shkrimi, qe per Ditaret eshte emeruar Shenim (Entry ne anglisht, Billet ne frengjisht). Pasi percaktojme siē e thame kategorine ku duam te shfaqet shenimi yne, me poshte gjejme "Album qe i lidhet ketij shenimi", aty mund te vendosim Albumin personal qe kemi krijuar fillimisht te Galeria e Forumit, qe shpjegohet tek shenimi tjeter i ketij Ditari. Po te mos e keni krijuar ju mund ta krijoni ate duke klikuar tek lidhja qe gjendet majtas, Krijoni nje album te ri tek Galeria
Me poshte mund ti shtoni shenimit nje imazh te beshkengjitur, te lejoni ose jo mimikat te paraqiten dhe ne fund me kryesorja ta beni shkrimin te dukshem ne Ditar apo jo te dukshem duke zgjedhur tek "Shtoni kete shenim si.." Publikuar ose Paraprak

Po te shtypni tek Publikuar, e cila tashme gjendet si parameter i bazes, shkrimi ose siē emerohet ndryshe Shenimi shfaqet ne Ditar, ndersa po te shtypni tek Paraprak, shenimi nuk shfaqet ne ditar, ai qendron ne pritje per ta edituar ose pasuruar me tej me elemente te tjere, ose fare thjesht, nje shkrim te cilin ju e keni publikuar tashme, per te mos ta bere te dukshem, ate bashke me pershtypjet (komentet) rreth tij bere nga persona te tjere.

Pasi shkruhet nje Shenim, kur ky eshte ne pozicion Paraprak, do te shihni qe tek butoni Shenime eshte shfaqur "Shfaqni shenimet paraprake (1)", ku ne kllapa ndohet numri i shenimeve te tillla. Ne qofte se shenimi ndodhet ne pozicionin Publikuar, atehere aty kemi "Fshihni shenimet paraprake". Siē tregohet perkatesisht tek fotoja me poshte por dhe tek foto e pare pak me siper.
Imazh i bashkėngjitur


Duke shtypur tek Shfaqni shenimet paraprake, ju e beni te dukshem, vetem per veten tuaj Shenimin e shkruar ne Ditar. Do te shihni qe shenimi ka nje ikone te kuqerremte ne cep te tij, por edhe fushe me ngjyre te kuqerremte te hapet. Siē tregohet dhe ne foton bashkengjitur

Imazh i bashkėngjitur

Po te shtypet tek Fshihni shenimet paraprake, te gjitha keto shenimet (nje e me shume) zhduken nga shfaqja e tyre ne faqen e Ditarit tuaj.

Qe nje shenim te behet i shfaqur per publikun, duhet te shtypet pasi behet shfaqja e tij si Shenim paraprak, tek butoni Entry Opsions qe duket tek fotoja me larte.
Imazh i bashkėngjitur

Do te shfaqen nje sere butonash te tjere qe secili prej tyre ofron nje funksion te veēante: Edit per ta edituar shkrimin, Publish per ta shfaqur, Delete per ta fshire, Lock per ta mbyllur, Unlock per ta ēelur ate, Make Draft per ta kthyer ne shenim paraprak, Send Trackback per ta derguar shenimin duke perdorur trackback. (kete funksion nuk e kam te qarte mire sesi sherben)

Tek butoni i qendres lart majtas, Bllok permbajtes, po te shtypet ju mund ta pasuroni faqen e Ditarit tuaj me funksionalitete te ndryshme te cilat gjenden ne dispozicion, pra jane te leshuara nga Admini i Forumit. Mund te shtoni fotografine tuaj personale, te beni te dukshme kategorite, personat qe ndodhen te lidhur ne faqe, te aktivoni kerkimin, fotografite e Albumit tuaj personal te shfaqen rastesisht, etj.
Mund qe kete pjese, ta rregulloni sipas formes qe ju pelqen. Po te shihni te gjitha keto blloqet jane te levizshem dhe mund te pozicionohen me ane te miut majtas ose djathtas faqes, sipas deshires. Gjithuashtu ato mund ti rendisni si te deshironi, siper njeri tjetrit, sipas qejfit tuaj ose estetikes qe kerkoni ti jepni faqes se ditarit tuaj.

Natyrisht keto ndryshime mund ti kryeni edhe tek pjesa Pulti im, Ditari i Forumit.

Per momentin, ka disa bugs. Pamundesi te vleresoni Ditaret. Si dhe te zgjidhni nje skin tjeter qe ndodhet ne dispozicion, perveē atij te bazes i forumit. Versioni tjeter i ketij programi ose ndryshimi i serverit ku ndodhet forumi duhet ti riparoje keto buge .

Per me teper shihni e beni duke ndjekur udhezimet kudo ku shtypni, ose shtroni pyetje mbi paqartesite tuaja tek ky Ditar. Deshira t'u ndihmoj nuk me mungon. smile.gif


Si hapet nje Album ne ket Forum ?

Shkruar nga Postieri-Forumit, 23/06/2009 - 23:16 in Mėsimdhėnie

Ketu do te kete nje hap-pas-hapi sesi krijohet nje album personal tek Forumi dhe Ditaret Kendveshtrim.

Le te fillojme. Persepari shkohet tek Paneli i Anetarit, Pulti im, lidhja e te cilit gjendet kryesisht (sepse varet nga skini grafik qe permban forumi) tek balli ose kreu i forumit.

Hapja e Albumit
Imazh i bashkėngjitur


Pastaj tek Menyja majtas, tek pjesa Fotogaleria > Albumet tuaj (ne imazh lidhjet tregohen me ngjyre te veēante) klikohet mbi: Clic here to create your first album ! Deri sa forumi, pjesa e galerise qe per momentin eshte ne version beta, te perkthehet kjo lidhje do te jete ne anglisht. Pas ketij klikimi hapet faqja siē tregohet tek foto si me poshte.

Plotesimi i titullit dhe permbajtjes

Imazh i bashkėngjitur


Mbushet titulli i forumit (Album name) dhe permbajtja e tij (Album description) me poshte tek Public shtypet tek kutia ne menyre qe Albumi te jete publik, i vizitueshem dhe i jo i fshehur. Pastaj shtypet tek Edit Album.

Operacionet e ndryshme tek nje Album
Imazh i bashkėngjitur


Tek imazhi lart shihet faqja qe del pas krijimit te Albumit. Anash duke shtypur tek Controls > Select an operation ju mund te kryeni veprime te ndryshme sa i perket Albumit te sapo krjijuar. Kryesisht te vendosni ne te fotot qe deshironi. Vendosja e tyre kryhet ose individualisht po te shtypet tek Upload Image

Vendosja e pamjeve individualisht
Imazh i bashkėngjiturose me shumice (nga pese cope njeheresh) po te shtypet tek Bulk Upload.

Vendosja e pamjeve me shumice
Imazh i bashkėngjitur


Me tej do te verreni qe tek balli i forumit, aty ku gjendet lidhja qe shpie tek Pulti im, do te shfaqet nje lidhje e re Albumi im

Lidhja e Albumit tuaj tek balli forumit
Imazh i bashkėngjitur


Kjo ju shpie me direkt tek albumi juaj personal per te administruar fotografite e vendosura atje siē shihen edhe ne imazhin ketu me poshte.

Administrimi i Albumeve
Imazh i bashkėngjitur


Siē dhe shihet ju mund te kryeni operacione te ndryshme moderimi tek kjo pjese. Ēdo foto ka ca katrore te vegjel anash (tek njeri ka nje kryq te kuq, por ky varet nga dizajni i skinit dhe eshte pak i ndryshem per ēdo skin) tek te cilet ju e shenoni individualisht ēdo fotografi qe me ndihmen e ashensorit i cili duket, majtas poshte, mund te kryeni mbi te veprime te ndryshme : ta mbertheni (Pin Images) ose ēmbertheni (Unpin Images), ta fshini (Delete Images), ta zhvendosni (Move Images), ta Aprovoni ose Miratoni (Aprove Images) apo te mos e miratoni (Unaprove Images). Veprimi kryhet tek ato foto te cilat i seleksiononi me ane te kryqeve te vendosura mbi kutite anash siper ēdo imazhi. Ne fakt ky opsion i moderimit ne mase te fotove te Albumit personal, varet prej preferencave te pergjithshme te Galerise te zgjedhura prej Adminit te Forumit. Pra mund te mos jete ne pune.
Megjithate ekziston mundesia tjeter (me pak e shpejte) qe secila foto te moderohet individualisht tek paneli i saj qe ndodhet majtas vendit ku ajo shfaqet. Aty ku ndodhen dhe te dhenat teknike te fotos si dhe mundesia e vleresimit me note te saj.

Duke zgjedhur pamjet favorite tek galeria, ju krijoni mundesine jo vetem ti gjeni ato tek profili tuaj per ti ripare sa here te doni por edhe ti shkarkoni ne kompjuterin tuaj, te gjitha bashke, ne nje file (skedar) zip. Siē tregohet ne foton bashkengjitur.

Pamjet e preferuara
Imazh i bashkėngjitur


Kaq. Per momentin. Nuk mbetet veē te hidheni ne veprim. smile.gif


« Shtator 2020 »

DHMMEPS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Kėrkoni nė DitarLidhjet e Ditarit0 pėrdorues aktive

0 shfletues
0 anėtarė
0 anonimė


Ditarėt e miqve tė mij